AKP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecine ilişkin sözlerini, "Sayın Cumhurbaşkanımız bize her zaman iç işlerimizi medyada çarşıda pazarda konuşmamamızı söylerdi, eğer gömleğin üst düğmesi yanlış iliklenirse hepsi yanlış gider" diyerek eleştirdi.

Hüseyin Çelik, Erdoğan'ın bu tartışmayla bir 'sistem krizi' yaşandığını göstermeye çalışıp çalışmadığı sorusu üzerine ise, "İtfaiyeci mesleğinin ne kadar önemli olduğunu göstermek için yangın çıkaramaz" dedi. Çelik, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir parti kuracağı yönündeki iddiaları ise kesin bir dille yalanladı.

AKP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecinin işleyişine yönelik eleştirilerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın karşılık vermesiyle başlayan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Arınç’ı ‘paralel’ ilan etmesiyle alevlenen gerilime ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sistemde sıkıntılar olduğunu göstermek için böylesi tartışmalara gerek duymaması gerektiğini savunan Çelik, “Bir itfaiyeci kendi önemini anlatmak için yangın çıkarmaz” dedi.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Baştan Sona programına katılan Çelik, partinin iç meselelerini ‘çarşıda pazarda medyada’ konuşmamayı öğreten Erdoğan’ın, bizzat bu tartışmayı medya önünde başlatan kişi olduğunu belirtti.

'MHP İKTİDAR OLSA ANLARDIM'

“Gömleğin üst düğmesini yanlış iliklerseniz aşağıya kadar yanlış gelir” diyen Çelik, CHP veya MHP iktidarda olsaydı Erdoğan’ın bu tepkisini anlayabileceğini kaydetti.

Çelik şöyle devam etti: “Ama bugün iktidardaki partinin kurucusu kendisindir. Hükümet’in başına kendisinin isteği getirilen Davutoğlu var. Kimse kendisini kandırmasın Erdoğan istemeseydi Davutoğlu genel başkan olamazdı. Hal böyle Erdoğan karşı çıktığı itirazlarını medya önünde açıklayınca, hükümetten de açıklama geldi.”

‘KARDEŞ KAVGASI...’

Erdoğan’ın süreç kapsamında İzleme Heyeti oluşturulmasına yönelik sözlerine iki kez yanıt veren Arınç’ı ‘paralel’ ilan eden Gökçek’in sözleri ve Arınç’ın buna yanıtlarının AKP camiasının ve kamuoyunun yadırgadığı bir durum olduğunu vurgulayan Çelik, Başbakan Davutoğlu’nun doğru zamanda müdahale ettiğini savundu.

Çelik, Arınç ile Gökçek arasındaki tartışmada kimin haklı olduğu yönündeki sorulara ise “Kardeş kavgasında taraf tutmak kavganın körüklenmesi, fitnenin devam etmesi anlamına gelir” karşılığını verdi. (Cumhuriyet)

Kamuoyu önünde hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sistemdeki sıkıntıları göstermek için bu tartışmalardan medet ummaması gerektiğini belirten Çelik, “Bir itfaiyeci kendi önemini anlatmak için yangın çıkarmaz” diye konuştu.