Taksim Dayanışma Platformu’nun “direnişe devam” kararı ardından hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik, “Bu saatten sonra eylemleri sürdürmek işin tadını kaçırmaktır, durumu marjinalleştirmektir” dedi.

Çelik, Gezi Parkı mesajının alındığını söyledi ancak taleplerin karşılanması konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

Hükümet başından beri eylemcileri “marjinal” olmakla suçlarken, Hüseyin Çelik “eylemleri bundan sonra sürdürmenin marjinalleşmek” olduğunu savundu.

Uluslararası medyayı suçlayan hükümet sözcüsü Çelik, “Gezi Parkı meselesiyle ilgili olan olaylarda medyada havai fişekler bir bombalama şekli gbi gösteriliyor. Başkaları da bundan nemalanmaya çalışıyor. Mesela turizm sektöründe rakip olan ülkeler bunu kullanıyorlar. İspanyol televizyon kanalları bu tarz görüntülere sıkça yer veriyorlar. Kendi saadetini başkalarının felaketlerinde arayanların amacı bellidir” dedi.

“Uluslararası ve ulusal düzeyde Türkiye büyük bir kalkınma yaşarken, aktif bir dış politika yürütürken sanırım bu birilerinin çok rahatsız etmiştir” iddiasında bulunan Çelik, Gezi Parkı eylemcilerine ise hükümetin ilgili birimlerinin Gezi Parkı'ndaki eylemlere devam kararını değerlendireceğini söyledi. 

Taleplerin karşılanmasına ilişkin herhangi somut bir ifade kullanmayan Çelik, “Mesele yeşile saygı meselesiyse mesaj alınmıştır. Bu saatten sonra eylemleri sürdürmek işin tadını kaçırmaktır, durumu marjinalleştirmektir” diye seslendi.

Çelik, “Bunun ötesinde çok fazla şey söylemek istemem. Başbakan'la yaptığım toplantıdan sonra şunu açıkladım: Siz madem tepkinizi koymak istediniz. Bu bütün dünya ve Türkiye tarafından anlaşıldı. Haklıyken haksız duruma düşmek istenilmiyorsa buna bir son verilmelidir. Mesela ağaç, mesele yeşil meselesinin dışına çıkmıştır” şeklinde konuştu.