CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bugün Diyarbakır'daki Newroz'da PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mesajının okunmasının ardından, twitter hesabı üzerinden, Öcalan'ın metninin bazı bölümlerini hedef alan bir açıklama yayınladı.

Öcalan'ın Diyarbakır'da okunan Newroz mesajındaki, "Bugün kadim Anadolu'yu Türkiye olarak yaşayan Türk halkı bilmeli ki Kürtlerle bin yıla yakın İslam bayrağı altındaki ortak yaşamları kardeşlik ve dayanışma hukukuna dayanmaktadır," açıklamasına yönelik olarak Aygün şöyle bir açıklama yaptı:

"Öcalan'ın Diyarbakır'da okunan Newroz mesajından bir cümle: 'Kürtler ile saygıdeğer Türk halkı 100 yıldır İslam bayrağı altında kardeşçe yaşıyor.' Anlaşılan o ki Abdullah Öcalan ve Tayyip Erdoğan Kürt meselesini 'Ümmet bayrağı' altında çözmekte sözleşmişler.

Generaller 12 Eylül darbesinden sonra Kürt bölgesinde dağlara ayetli bildiriler atmış; 'PKK İslam değil; Ermenidir' propagandası yapmıştı. 12 Eylül'ün başaramadığını Erdoğan-Öcalan başarabilir mi? Göreceğiz.."

Aygün 2 saat sonra yine twitter üzerinden sözlerine şöyle devam etti:

"Öcalan'ın Diyarbakır'da bugün okunan Newroz mesajında çok sayıda 'Kürt', 'Arap', 'İslam', 'Türk', 'Farasi', 'Yeni Türkiye', 'Mezopotamya', 'Laz', 'Ermeni', 'Türkmen', 'Asuri' kavramları var. Tek bir kez bile Alevi veya Kızılbaş lafı geçmiyor. Neden? Günah mı? Yoksa Recep Tayyip Erdoğan yasakladı mı?