CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde Ethem Sarısülük’ün katili Şahbaz’a yapılan yardım kampanyasını sordu.

Aygün, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “Kampanya ile ilgili tarafınıza bilgi verilmiş midir? Bakanlığınızın onayı alınmış mıdır” diye soran Aygün, “Ahmet Şahbaz en son maaşını hangi tarihte almıştır? Halen maaş almaya devam etmekte midir?” diye sordu.

Aygün, Meclis Başkanlığına sunduğu önergede şu ifade ve sorulara yer verdi:

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, 23.12.2014 tarihinde yazılan dilekçe ile Ethem Sarısülük’ü katleden polis Ahmet Şahbaz’a ‘maddi yardım kampanyası’ başlatmıştır. Kampanya için yapılan yazışmada “Teşkilat olarak yanında olduğumuzu hissettirmek amacıyla” diye yapılan vurgu ile “gönüllü” maaş kesintilerinin tutarları da belgede yer almaktadır. Buna göre İl Emniyet Müdüründen 50 TL, İl Emniyet Müdür Yardımcılarından 30 TL, Şube ve İlçe Emniyet Müdürlerinden 20 TL, Emniyet Amiri, Başkomiser, Komiser ve yardımcılarından 15 TL, Başpolis ve polis memurlarından ve diğer personellerden 10 TL ocak ayı maaşlarından kesinti yapılarak Şahbaz’a aktarılacak. Kampanya ile emniyet Şahbaz’ın cinayetini savunduğunu bir kez daha açıkça göstermiştir.

Kampanya ile ilgili tarafınıza bilgi verilmiş midir? Bakanlığınızın onayı alınmış mıdır?

Şanlıurfa Emniyeti dışında Ahmet Şahbaz için yardım kampanyası düzenleyen il müdürlükleri var mıdır?

Sizce kampanya bu hali ile ‘gönüllülük’ çerçevesinde midir?

Kampanya için yapılan bu ‘zorunlu’ kesinti yasal mıdır?

“BAKANLIK KAMPANYAYA BAĞIŞTA BULUNDU MU?”

Emniyet müdürlerinin mahkemece suçlu olduğu tespit edilmiş kişilere yardım toplama yetkisi var mıdır? Varsa bugüne kadar kaç kişi için kampanya düzenlenmiştir?

Kampanyaya kaç polis katılmıştır?

Destek vermeyeceğini açıklayan polis olmuş mudur?

Kampanya çerçevesinde toplanan para miktarı nedir?

Kampanyaya bakanlık olarak bağışta bulundunuz mu? Bulunmayı düşünüyor musunuz?

“ŞAHBAZ’A MAAŞ DIŞINDA İKRAMİYE VE PRİM VERİLDİ Mİ?”

Ahmet Şahbaz’a Haziran 2013 tarihinden bugüne kadar maaş dışında ikramiye veya prim verilmiş midir? Verilmiş ise toplam kaç bin lira verilmiştir?

Ahmet Şahbaz en son maaşını hangi tarihte almıştır? Halen maaş almaya devam etmekte midir?

Recep Tayyip Erdoğan, bağış yapmak için başvuru yapmış mıdır?