CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "MİT ve Erdoğan ile gizlice anlaşan Öcalan derin devletin adamı olmuyor ama ben oluyorum. Erdoğan'ın Alevi açılımı ne kadar sahte ve asimilasyon amaçlı ise Öcalan'ın Alevi açılımı da o kadar sahtedir, yalana dayalıdır" dedi.

CHP'li Aygün, kendisine yöneltilen "Hüseyin Aygün derin devletin adamıdır, toplumunu satıyor" şeklindeki açıklamalara Twitter'dan tepki gösterdi.

Bugün Sabah Gazetesine açıklamalarda bulunan KCK'nin ilk kadın eşbaşkanı Bese Hozat (Hülya Oran), “Dersim özüne dönmeli, mevcut durumundan utanmalı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına gelmesi büyük bir hakarettir. Kılıçdaroğlu, o katliamcı partinin has kadrolarından biridir. Hüseyin Aygün de derin devletin adamıdır, Dersim'e dönük Kamer Genç'in yerine hazırlanan bir tiptir. Kendi çıkarı için, toplumu satıyor, sisteme entegre ediyor” demişti. (Bese Hozat söyleşisinin tamamı burada >>>)

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, konu hakkında Facebook hesabından şunları yazdı:

“Bizzat Abdullah Öcalan tarafından KCK'nın Eşbaşkanı yapılan ve kamuoyunun adını ilk defa duyduğu Bese Hozat kod adlı PKK'lı Hülya Orhan, Tayyip Erdoğan'ın damadının gazetesine konuşmuş, Dersim ile ilgili bölümde demiş ki: 'Hüseyin Aygün derin devletin adamıdır, toplumunu satıyor'.

Kısa bir süre evvel Doktor Baran cinayetini anlatarak PKK'nın Bese Hozat ile gerçekleştirdiği sözde Alevi Açılımı'nı eleştirmiş ve Dersim ve genelde Alevilere bazı uyarılarda bulunmuştum, demek ki tam isabet etmiş; Öcalan adına Bese Hozat derhal beni karalama ve aklınca tehdit etme yoluna gitmiş, Abdullah Öcalan'ın 'Alevi Açılımı' işte böyle olur; bir Alevi milletvekili dağdaki bir Alevi PKK'lı tarafından tehdit edilir, Eeee bizzat Apo tehdit edecek değil ya!

MİT ile yıllardır görüşen ve halkı aldatmaktan başka bir şey olmayan 'Barış Süreci' için MİT ve Erdoğan ile gizlice anlaşan Öcalan derin devletin adamı olmuyor ama Tayyip Erdoğan'a ve sahte politikalarına karşı mücadele eden ve tüm ezilenlerin haklarını savunan bendeniz derin devletin adamı oluyorum!

Tayyip Erdoğan'ın Alevi Açılımı ne kadar sahte ve asimilasyon amaçlı ise Abdullah Öcalan'ın Alevi Açılımı da o kadar sahtedir; yalana dayalıdır; hatta Öcalanınki daha entrikacı ve kıyıcıdır! Dersimliler, Aleviler ve tüm demokrat yurttaşlar Erdoğan-Öcalan eliyle inşa edilen 'Alevi Açılımı' adlı bu kirli tezgaha karşı uyanık olmalıdır!”

(Demokrat Haber)