CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli'de seçmenleriyle görüşerek son kararını verdiğini, "yeni adayın partiyi ve Kılıçdaroğlu'yu tartışmalı hale getirecek oluşu, hem de Tayyip Erdoğan'a yarayacağı" gerekçesiyle Emine Ülker Tarhan'ı desteklemeyeceğini açıkladı.

Aygün, Twitter hesabından yazdığı mesajda, seçmenlerinin itirazları olmasına rağmen Erdoğan'a karşı güçlü bir cephe örülmesi nedeniyle Ekmeleddin İhsanoğlu yönünde kanaat bildirdiğini ve kendisinin de buna uyacağını söyledi.

İşte Aygün'ün o açıklaması:

"HDP cumhurbaşkanı adayı olarak Selahattin Demirtaş'ı az evvel resmen açıkladı. Böylece baştan beri belirttiğimiz geniş kesimlerin desteğini sağlayabilecek, emek, demokrasi, laiklik, halkların kardeşliği ve Cumhuriyet eksenli bir ortak aday ihtimali artık kalmadı. Belli ki bu seçim Ekmeleddin İhsanoğlu ve Tayyip Erdoğan arasında geçecek. CHP'de ikinci aday çıkarılması hem yeni adayın partiyi ve Kılıçdaroğlu'yu tartışmalı hale getirecek oluşu, hem de Tayyip Erdoğan'a yarayacağı düşünüldüğünde olanaksız hale gelmiştir.

CHP yönetiminin 'disiplin' yollu imaları nedeniyle değil, işte bu sebeplerle CHP'de ikinci adaya sıcak bakmıyorum.

Bir kaç gündür Dersim'de seçmenlerimizi dinliyorum. Ekmeleddin Bey'e karşı kuşku, eleştiri ve itirazlarını belirtmekle birlikte yurttaşlarımız Tayyip Erdoğan karşısında en güçlü cephenin örülmesinden yanalar, çoğu yurttaş mecburiyetten Ekmeleddin Bey'e oy vereceğini söylüyor, seçmenlerimin görüşü bu yönde."

(Yurt)