Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Pakistan'ın acısını paylaşıyor yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı hiçbir mazeretle örtülebilecek bir mazeret değildir. Son zamanlarda terör acıları yaşayan milletimiz görmüştür ki terörün dini, ırkı yoktur.

81 MADDELİK EYLEM PLANI 

“81 maddelik eylem planı ele alındı. Sur'da 3 bin Cizre'de 200 kişi istihdam edilecek. Operasyon nedeniyle kapanan Şırnak havaalanı açıldı. Sur ve Cizre'nin tarihi dokusuna özen gösteriyoruz. Tarihsel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Ümit ediyorum ki bu şehirlerimizde hayat tümüyle normale dönecek.

SİYASİ ETİK YASASI

“TBMM'de bütün partiler siyasi etik kurulları kuracak.


“Yeni anayasa sadece AK Parti'nin sorumluluğu değil Meclis'te bulunan tüm partlerin sorunudur. Biz AK Parti olarak diğer partilerle biraraya gelinmesini samimiyetle istiyoruz. Nisan sonuna kadar olgunlaştıracağımız taslağı Meclis'e sunacağız. TBMM'den geçmesi için çalışacağız. Partiler grup kararı alamazlar. Bizim üzerimize düşen konuyu partlamentoda çözmektir. En kötü ihtimalle milletten bunu geçirmek mümkün olur. Parti en sonunda anayasa hakkında net bir formu ortaya çıkaracaktır.

'TERÖRİZMLE' MÜCADELE

“Türkiye ile çeşitleri Avrupa ülkeleri arasında ortak bilgi alışverişi zaten oluyor. Büro kurulmasına yönelik bir çalışma yok. Zaten fiilen devam eden bilgi akışını daha aktif hale getirmektir.

RIZA SARRAF'IN AMERİKA'DA TUTUKLANMASI

“Öncelikle söz konusu dava ABD'de, yurtdışında başlamış hukuki bir süreçtir. Söz konusu ülkeden davayla ilgili resmi bir talep Türkiye'ye aktarılmış değil.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

“Ne Rusya ne de Türkiye birbirini gözden çıkarmaz. Bunu baştan beri söylüyorduk. Türkiye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Sınırlarımızda rutin Rus uçuşları rotadaki anlaşmazlık bakımından yapılamamıştı.”