HÜDA-PAR'ın PKK tarafından kaçırılan Dicle ilçe temsilcisi Ercan Alpaslan, Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu ile basın toplantısı düzenledi. Yapıcıoğlu'nun istifaya zorlandığını söylediği Alpaslan, toplantıda hiçbir açıklama yapmadı.

Kaçırılan Alpaslan'ın alıkonulduğu süre içinde fiziki bir şiddete maruz kalmadığını belirten HÜR Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partilerinin PKK'liler tarafından kaçırılıp serbest bırakılan Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Başkanı Ercan Alparslan'ın istifaya zorlandığını iddia ederek, "Buradan ilan ediyoruz. Hür Dava Partisi'ni ve onun hürriyete aşık hür kadrolarını esir almayı hiç kimse aklından bile geçirmesin. Bu başlar Allah'tan başkasının önünde eğilmez. Hür neferler sadece Allah'tan korkar" dedi.

Yapıcıoğlu: Arkadaşımızın serbest bırakılmasını sevindirici buluyoruz. Ancak silahlı bir grup tarafından yolunun kesilmesini kırsala götürülüp 4 gün boyunca alıkonmasını üstelik bu fiilin partimize mensup olmasının özellikle işlenmiş olmasını kabul edilemez buluyoruz. Silahlı bir şekilde tehdit edilerek Hüda-Par ilçe temsilciliği görevinden istifa ettirilmek istenmesi ve bir daha partimiz adına faaliyette bulunmasının istenmediğinin söylenmiş olmasını da halkımızın takdirine bırakıyoruz.