Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, 16 Nisan referandumundan sonra hükümetin Kürt sorunuyla ilgili adım atmasını beklediklerini ifade ederek, "Anadilde eğitim ve öğretim ile Kürtçe'nin resmi dil olarak kabul edilmesiyle Kürt meselesi tamamen çözülecekti. Fakat bu iki konuda hükümet bir türlü adım atmıyor" dedi.

Tanrıkulu, 15 Temmuz darbe girişimenden sonra 'FETÖ' ile yapılan mücadele konusunda da hükümeti eleştirdi.

Tanrıkulu şunları söyledi: "FETÖ ile gizli ortaklık kurdukları ve iş yaptıkları ile 'ne istediniz de vermedik' demelerini hükümetin göz ardı etmesi, hesabını vermemesi de ayrı bir konudur. Siz 8 yıl boyunca bu ülkenin maddi kaynaklarını onların ayaklarına serdiniz. Her türlü imkanı verdiniz ama bunun hesabını vermediniz.

AK Parti içerisinde siyaseten herhangi bir milletvekili veya bakanın görevden alındığı veya bunlarla ilgili işlem başlatıldığını görmedik. Siyasi ayağının da ortaya çıkarılması lazım. Hükümetin bu konuda ciddi ve samimi olarak bir mağduriyetler ordusu oluşturmamak için çok hassas davranması lazım. Bizim inancımıza göre, bir insan hakkında yüzde yüz deliller olmadığı sürece o insan suçlanamaz."

REFERANDUMDA 'EVET' DEMİŞLERDİ

 Hüda-Par, başkanlık sistemini getiren ve 16 Nisan'da yapılan Anayasa referandumunda hükümeti destekleyerek 'evet' oyu kulllanacaklarını açıklamıştı.