Antep'teki çalışmalara katılan HDP İstanbul milletvekili adayı Hüda Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "nefret suçu" işleyen bir dil kullandığına dikkat çekti, HDP'ye yönelik saldırıların bu dil ile de bağlantılı olduğunu söyledi.

HDP Gaziantep İl Örgütü, seçim çalışmalarına ilişkin Antep Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP İstanbul milletvekili Hüday Kaya, Antep milletvekili adayları Berivan Özpolat, Gülseren Kocaer, Güzel Koç, Fatoş Çetinkaya ve Tuğçe Özsoy ile HDP Antep İl Eş Başkanı Dilan Çetinkaya katıldı.

Basın toplantısında ilk sözü alan Hüda Kaya, Bingöl'de öldürülen parti çalışanı Hamdullah Öğe'nin ailesine başsağlığı diledi, "Bu saldırı açık bir provokasyondur" dedi. Seçimlere 3 gün kaldığını hatırlatan Kaya, "Büyük bir sükunet ve sabır ile oylarımıza ve sandıklara sahip çıkalım" dedi.

Saldırıların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı öfke dilinden de kaynaklandığına vurgu yapan Kaya, "Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm farklı kesimlere yönelik ötekileştirme ve nefret suçu işleyen bir dil kullanıyor. En son örneği Iğdır'da yaşandı. Kadınlar farklı ve mizahi bir dille onu protesto ettiler. Bundan daha güzel bir tepki dili var mı? Onun karanlığına ve hırsızlığına sırtını döndüler. Barışa, kardeşliğe ve aydınlığa yüzlerini döndüler" diye konuştu.

Seçim barajının sadece HDP'nin sorunu olmadığının altını çizen Kaya, "Eğer halklar arası bir dayanışmayla HDP'yi Meclis'e göndermezsek, 7 Haziran'dan sonra tüm farklı kesimlerin ve partilerin kapısına kilit vurulacağını hepimizin iyi bilmesi gerekiyor" dedi.

ESNAF ZİYARETLERİ YAPILDI

Öte yandan milletvekili adayları Mahmut Toğrul, Berivan Özpolat, Mecit Bozkurt ve beraberindeki partililerle Şahinbey İlçesi'ne bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde esnafı ve parkları gezdi. Halktan 7 Haziran seçimleri için destek isteyen adaylar, halk tarafından ilgiyle karşılandı. Adaylar, seçmenlerden sandığa sahip çıkmalarını istedi.

Mahmut Toğrul, Gülseren Kocaer ve Tuğçe Özsoy ayrıca Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Değirmiçe Bölgesi'nde bulunan Güvenevler Mahallesi'nin semt pazarlarını ziyaret etti. 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye oy isteyen adayları, Pazar esnafı alkışlarla karşıladı.

Recai Yılmaz ve Tuğçe Özsoy, Vatan Mahallesi'nde geniş kapsamlı ev toplantısı düzenledi. (ETHA)