Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 227 hâkim ve savcıyı 'FETÖ' soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç etti.

15 Temmuz sonrası meslekten ihraç edilen hâkim ve savcı sayısı 3 bin 866'ya ulaştı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, 'FETÖ' ile bağlantısı tespit edilen 227 hâkim ve savcının meslekten ihracına karar verdiklerini bildirdi.

Mehmet Yılmaz, olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği, 'FETÖ' ile iltisak, irtibat ve bağlantısı olduğu iddia edilen hâkim ve savcılarla ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda HSYK 2. Dairesi'nce, daha önce açığa alınan hâkim ve savcıların durumunu görüştüklerini belirten Yılmaz, 227 hâkim ve savcıyı KHK gereği meslekten ihraç ettiklerini kaydetti.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan şüphelilerin beyanlarının soruşturmaya yön verdiğini belirten Yılmaz, ifadeler alındıkça yeni isimlere ulaşıldığını ve diğer delilerle desteklenmesi üzerine gereğinin yapıldığını ifade etti.