CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Suriye’nin Lazkiye kentinde bugün meydana gelen ve en az 100 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan IŞİD saldırıları ile ilgili açıklama yayınladı.

Yarayıcı, “Son zamanlarda ağır kayıplar vermeye ve mevzilerini kaybetmeye başlayan sözde muhalifler vahşetin boyutlarında sınır tanımadıklarını bir kez daha gösterdiler. 5 yıldır emperyalistlerin, Suudi’lerin, Katar ve AKP iktidarının desteğiyle katliam gerçekleştirenler, hala dünyaya ılımlı muhalif olarak yutturulmaya çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

 ‘KATLİAMLARI GERÇEKLEŞTİRENLER  NE “ILIMLI” NE DE “MUHALİF”TİR SADECE BARBAR KATİLLERDİR’

Suriye’de Lazkiye’ye bağlı Cebele ilçesi ve Tartus kentinde sivillere yönelik gerçekleştirilen katliamlarda 100’den fazla insanın hayatını kaybetmesini kınayan Yarayıcı, hükümete seslenerek; ”Katliamı gerçekleştiren sözde ılımlı muhaliflere verilen desteğe son verilmesi” çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Yarayıcı; “Cihatçı katiller Suriye’de can almaya devam ettiğini” ifade ederek,  “Son zamanlarda ağır kayıplar vermeye ve mevzilerini kaybetmeye başlayan sözde muhalifler vahşetin boyutlarında sınır tanımadıklarını bir kez daha gösterdiler. 5 yıldır emperyalistlerin, Suudi’lerin, Katar ve AKP iktidarının desteğiyle katliam gerçekleştirenler, hala dünyaya ılımlı muhalif olarak yutturulmaya çalışılmaktadır” dedi.

‘VAHŞETİ GÖRMEYİP ESADIN KALESİ YIKILIYOR BAŞLIĞI ATAN HAVUZ MEDYASIYLA AYNI HAVAYI SOLUMAKTAN UTANÇ DUYUYORUM’

Hükümete yakın medya gruplarının gerçekleştirilen katliamı ele alış biçimini de eleştiren Yarayıcı;” Yandaş lağım medyası masum insanların katline dikkati çekeceğine, neredeyse sevinç nidasıyla “Esad’ın kalesi yıkılıyor” başlığını atabilmesi, Cebele’de, Tartus’ta vahşeti yaratanlarla aynı düşünce dünyasını paylaştıklarının en net göstergesidir” diyerek “Yüzün üzerinde insanın canını kaybettiği bu saldırılara havuz medyasının yer verme şekli de bir o kadar yüreklerimizi sızlatmakta, bizleri insan olmaktan, onlarla aynı havayı solumuş olmaktan dolayı utandırmaktadır” dedi.

“TEPKİ GÖSTERMEDİKÇE HER KATLİAMDA İNSANLIĞIMIZDAN BİR PARÇA KAYBEDİYORUZ”

Suriye iç savaşında sivillere yönelik saldırılara sessiz kalındığını ifade eden Yarayıcı, “İnsanlık Suriye’de yürütülen emperyalist destekli iç savaşa karşı sesini yükseltmedikçe, buna benzer katliamlar gün be gün yaşanmaya devam edecek ve bizler her katliamda insanlığımızdan bir parçayı yitireceğiz.

‘EZ ZARA KATLİAMINA TEPKİSİNİ GÖRMEDİĞİMİZ HÜKÜMET BU KATLİAMI’DA MI GÖRMEYECEK’

Yaptığı açıklamada hükümete seslenen Hatay Milletvekili Yarayıcı; “El Nusra ve Ahrar-uş Şam tarafından 12 Mayıs’ta Ez Zara’da 100’ün üzerinde sivilin katledilmesine karşı tek bir tepkinizi görmedik. Bu katliamı da mı görmezden geleceksiniz?” diyerek “ Desteklediğiniz katiller Suriye halklarına her gün vahşeti, tarifsiz acıları, insanlık dramlarını yaşatıyorlar. Bu desteğinizle her katliamda kan deryasına batmaya devam ediyorsunuz. Döktüğünüz kanın sizleri de boğacağı günlerin gelmesini istemiyorsanız, barbar cihatçı teröristlere verdiğiniz her tür desteğe bir an önce son veriniz.” diyerek açıklamasını tamamladı.  

(Demokrat Haber)