İnsan Hakları Derneği  (İHD), hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla Kocaeli Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya İHD Kocaeli temsilcisi Azize Adıgüzel, HDP Kocaeli Milletvekilleri adayları Ali Haydar Konca, Ayfer Koçak ve Dilber Örnek ile hasta tutukluların yakınları katıldı.

Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan İHD Kocaeli temsilcisi Azize Adıgüzel, bu eylemi yapmak ve hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla Kocaeli’ndeki siyasi partileri davet ettiklerini ama sadece HDP Kocaeli Milletvekili adaylarının eyleme katılım sağladığını ifade ederek,  amaçlarının hasta mahpusların sesini duyurmak olduğunu belirtti. 

Adıgüzel, Türkiye toplumunun 7 Haziran’da yapılacak seçime kilitlendiğini, her TV kanalında, her gazetede tek gündemin seçimler olduğunu ifade ederek, “Bizler insan hakları savunucuları olarak gündemin bu aldatıcı rüzgarına kapılmak istemiyoruz. Türkiye cezaevlerinde yaşama tutunmak için mücadele eden mahpusları haykırışımızla cesaretlendirmek ve yalnız olmadıklarını göstermek istiyoruz. Hiçbir gündem ve koşulda cezaevlerinde bulunan hasta mahpusları unutmayacağız. Donarak ölmek üzere olan insanlığımızı uykuya teslim etmeyeceğiz” dedi.

Adıgüzel, TBMM’de yer alan 550 vekile seslendiklerini dile getirerek, “Bir an için durun ve bir şey söyleyin hasta mahpuslar için. Hükümet siyasi partiler ve bürokratlara sesleniyoruz. Seçimler nedeniyle her şeye gözlerinizi kapatmayın. Sandıklar açıldığında içerisinden çıkarılacak oy pusulalarından bahsetmiyoruz. Tabutlar açılınca içinde görünen evlat, ana, baba, kardeş, yoldaştır, insandır hasta mahpuslar” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından eylem sloganlarla son buldu.