HDP'ye yönelik saldırıları protesto etmek için bir araya gelen aydın, yazar, sanatçı, akademisyenler ve sendikacılar basın toplantısı düzenledi. HDP Ankara il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Necla Kurul, dil, kültür ve etnik köken, inanç, cinsiyet, cinsel yönelim dâhil her türlü ayrımcılığın karşısında duran HDP’nin demokratik bir ortamda sürdürülmesi beklenen seçim çalışmaları boyunca ülkenin birçok yerinde defalarca saldırıya uğradığını hatırlattı.

Son olarak HDP Genel Merkezi’nin bir grubun saldırısına uğradığını anımsatan Kurul, “Saldırı sırasında HDP’nin camı kırılırken ‘sizi burada barındırmayacağız’ sözleri ile birlikte galiz küfürler edilmiştir. 2014 yerel seçimlerinde rantçı belediyecilik karşısında halkçı belediyecilik anlayışı ile yola çıkan, ‘şehir senin’ diyerek tüm halkı karar alma ve yönetme süreçlerine çağıran, kadınların tüm süreçlere eşit katılımını hayata geçiren, her alanda eşitlik, demokrasi ve özgürlüklerin yer bulması için mücadeleyi merkezine alan Halkların Demokratik Partisi’ne yönelik saldırıları kınıyor, HDP’yi desteklediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz” ifadelerinde bulundu.

‘SALDIRGANLAR CESARETLENDİRİLİYOR’

Kurul’un ardından konuşan akademisyen Ferdan Ergut, HDP’nin siyasetsiz bir ortamda sahici ve pozitif siyaset yaptığını belirterek, “Bu saldırılar HDP’nin yürüttüğü siyaset zeminine yöneliktir. Tehlikeli ve kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Bu saldırılar dün başlamadı. Başta Kürt hareketi olmak üzere 30 yıldır yürütülen mücadeleyle bir birikim oluştu. Saldırılar bu siyasi birikime yöneliktir. Saldırıların cezalandırılmaması ise saldırganları cesaretlendiriyor. O nedenle hükümet, saldırıların sorumlularını cezalandırmalı” dedi. (ANF)