HDP’ye oy veren 3 bin şerefsizin listesi çantamda” diyerek HDP seçmenini tehdit eden, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyasi danışmanı Metin Özkan’ın, 2010 yılında Ankara’da bir alışveriş merkezinde bulunan ziynet eşyası satan bir mağazadan yüzük çaldığı gerekçesiyle emniyete getirilip savcılığa çıkartıldığı ortaya çıktı. Özkan’ın adının karıştığı olay kayıtlara ‘Açıktan hırsızlık’ olarak geçmişti. Olayı ilk olarak Habervaktim.com sitesi haberleştirmiş, daha sonra ise postmedya sitesi olayın yaşandığı görüntüleri ortaya çıkartmıştı.

O tarihlerde medyada geniş yer bulan haberin ayrıntıları şöyle:

Kamera kayıtlarında; Tercüman gazetesi Ankara Temsilcisi Metin Özkan Pandora Alişveriş Merkezi’nde bulunan bir ziynet eşyası satan açık mağazanın önüne geliyor. Özkan bir süre yüzüklere bakıyor ve birine el uzatıyor. Kamera kayıtlarında net olarak yüzüğü alıp almadığı gözükmese de Metin Özkan bir süre sonra elini cebine sokuyor ve mağazanın önünden uzaklaşıyor. Tezgahtar kız yüzüklerden birinin eksik olduğunu görünce bir süre donup kalıyor ve bir şey yapamıyor.

Büyülü Taş adlı mağazanın sahibi Ömer Tanju Gürsoy ile tezgahtar Perihan Kırbaç’ın şikayetçi olması üzerine hırsızlık suçlamasıyla özel güvenlik görevlilerince gözaltına alınan Tercüman Gazetesi Ankara Temsilcisi Metin Özkan, Yıldızevler Polis Merkezi’ne getiriliyor ve olay polis tutanaklarına “Açıktan Hırsızlık” olarak yansıyor…

Metin Özkan ise daha sonra yaptığı açıklamada, “15 liralık yüzüğü niye çalayım. Böyle saçmalık olur mu? Alışveriş merkezine gittim ve bir kuyumcu tezgahında yüzüklere baktım. Sonrada hiçbir şey almadan çıktım. Ben insanlara yardım eden biriyim, kendimden çok eminim, bunlar çok çirkin ve üzücü.” dedi. (muhalefet.org)