HDP, Sakarya'da yaşanan kazayla ilgili bir açıklama yaparak başsağlığı diledi.

HDP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtalan tarafından yapılan açıklamada "Bu iş cinayeti ülkenin en can yakıcı sorunlarından olan statüsüz ve güvencesiz çalışmanın insan hayatına mal olduğunun açık kanıtıdır" denildi.

Kurtalan'ın açıklaması şöyle:
 
Çoğunlukla zorunlu göçe, yoksulluğa, açlığa maruz bırakılarak topraklarından koparılan mevsimlik işçiler, içinde bulundukları koşulların yanı sıra trafik kazası tehdidiyle de karşı karşıyadır. Sadece bu yılın ilk 6 ayında 1000’in üzerinde işçi AKP’nin ekonomi politikaları sebebiyle hayatını kaybetmiştir.
 
Sakarya’daki trafik kazası,  hükümetin önceki benzer kazalardan hiçbir ders almadığının göstergesidir. Bu anlamda da Sakarya’da yaşanan bir kaza değil cinayettir.
 
Hükümet, mevsimlik işçilerin kendi topraklarında insanca yaşama ve çalışma koşullarını ve can güvenliklerini sağlamakla yükümlüdür. 
 
HDP olarak mevsimlik işçileri açlığa, yoksulluğa, ölüme mahkum eden politikaları kabul etmiyoruz.
 
Bir kez daha başsağlığı dileklerimizi iletirken, mevsimlik işçilerin içinde bulunduğu güvencesiz ve insanlık dışı çalışma ve yaşam koşullarına karşı mücadeleye devam edeceğimizi vurguluyoruz.