"Tarihi" bir toplantı gerçekleştiren HDP, 4 yıllık siyasi faaliyetlerini ve geleceğe ilişkin projelerini masaya yatırıyor.

Toplantıda ayrıca HDP yönelik gerçekleşen baskı ve dokunulmazlıklarda gündeme alınacak.

Toplantıda HDP kurucuları ile yeni nesil genç siyasetçileri buluştu.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) tarihi olarak görülen toplantı kararının ardından bugün 4’üncü Kuruluş yıldönümünde bütün yetkili kurullarıyla bir araya geldi.

Yetkili bir çok siyasetçileri tutuklu bulunan, bir yandan yargı bir yandan da siyasetin kıskancına alınmış olan HDP Eşbaşkanları, Milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri ile il ilçe yöneticilerini yer aldığı toplantı, Yavuz Önen, Gençay Gürsoy gibi HDP kurucusu olan deneyimle ve aynı zamanda Türkiye sol hareketinin önemli isimleri ile genç siyasetçileri bir araya getirdi.

Toplantıda, aynı zamanda, kadın siyasetçilerin yoğunluğu dikkat çekti.



TOPLAMNTI BASINA KAPALI DEVAM EDİYOR 


HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Nadir Yıldırım başkanlığında, “sorunlar, çözümler ve fırsatlar” başlığı ile yapılan toplantıya aynı içerikte bir perspektif sunulması ve tartışmaların da bu perspektif çerçevesinde yürütülmesi bekleniyor. HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş’ın salona girmesiyle basına kapalı yapılan toplantıda, HDP üzerindeki baskılar, dokunulmazlıklar, tutuklama ve gözaltılar, Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmeler, bölgesel konular ve HDP’nin rolü ele alınacak.

Toplantı’da HDP’nin 4 yıllık faaliyeti ile geleceğe ilişkin planlarının da netleştirileceği belirtildi. Bugün HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş yarın da HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın açılış konuşmaları ile devam edecek olan toplantıda, güçlü bir planlama ve çalışma takviminin çıkacağı öğrenildi.

KAYNAK: Özgürlükçü Demokrasi