Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Mithat Sancar, OHAL Kapsamında çıkarılan son KHK ile KESK üyeleri ile muhalif akademisyenlerin üniversiteden atılmasına tepki gösterdi.

28 Şubat döneminde mağdur olduğunu belirterek kitaplar yazmış AK Parti’li vekilleri isim isim sayan HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, “Atılan akademisyenlerle ilgili tek sözünüz yok mu?” diye sordu.

Bazı AKP’li vekillerin ihraç edilen akademisyenler için “onlar terörist” demesine tepki gösteren Sancar, “Sizin için daha beterini söylediler” diye yanıt verdi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL ve çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile binlerce kamu görevlisi ihraç edildi.

Genel Kurul görüşmelerinde konuşan ve aynı zamanda akademisyen olan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, akademisyenlerin ihraç edilmesine sert tepki gösterdi.

“Her darbeden sonra insanlar atıldı. Bugün kimler itibarla anılıyor atılanlar, kimler itibarsız. Onları atanlar” diyen Sancar, 28 Şubat sürecine de işaret ederek, o dönem mağdur olduğunu ileri süren AKP’li akademisyen kökenli vekillere seslendi.

Sancar, “Nerede Beşir Hoca, Beşir Atalay, yok mu bu atılmalarla ilgili bir sözünüz. Nerede Ahmet Gündoğdu, bir daha asla raporunu hazırladınız, bu rapor sadece sizin için miydi? Kaç akademisyen atıldı?” diye tepki gösterdi.

Bazı AKP’li vekillerin “onlar terörist” sözlerine de sert çıkışan Sancar, “Nasıl terörist destekledi dersiniz. Bir tek kanıtınız mı var. O zaman da size mürteci diyorlardı” diye konuştu.

Sancar şöyle devam etti:

“Bakıyorum Talip Küçükcan burada. Kendi anılarını biraz da dramatik olarak anlatmayı seviyor. Haklı da çünkü mağdur edildi. Yok mu bu atılmalarla ilgili bir sözünüz. Fatma Benli, birlikte insan hakları mücadelesi yürüttük. İnsan hakları sadece size yaradığı zaman mı insan hakları oluyor Size de terörist dediler, daha beterini yaptılar. O gün sizin yanınızda duran insanları bugün atıyorsunuz. Bu insanlarla ilgili bir sözünüz yok mu? Haksızlığa eşit karşı çıkmamak iki yüzlülüktür.

Buradan meslektaşları olmaktan gurur duyduğumuz bütün arkadaşlara sesleniyorum. Asla boyun eğmeyin bu harami saltanat gidecek.”

(Kaynak: Dihaber)