HDP Mardin Milletvekili ve Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi Mithat Sancar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Sancar, Ankara'da komisyona bilgi veren Gültan Kışanak'ın Diyarbakır'a iner inmez havalimanında gözaltına alınmasına ilişkin, "AKP darbeyle mücadele etmiyor, darbeyi sürdürüyor. Darbe Komisyonu da ağır bir darbe yemiştir." dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında gözaltı kararı verilen Gültan Kışanak Diyarbakır Havalimanı'nda, Fırat Anlı ise adresinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Gazeteduvar'a konuşan HDP'li Sancar, "Bugün Gültan Kışanak’ın Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda üç saat konuştuktan sonra Diyarbakır’a indiğinde havaalanında gözaltına alınmasının anlamı şudur: Darbe Komisyonu da ağır bir darbe yemiştir. Darbe Komisyonu’nun inandırıcılığı da darbe girişimini aydınlatma hedefi olduğu iddiası da gerçekliğini yitirmiştir. AKP darbeyle mücadele etmiyor, darbeyi sürdürüyor. Önce daha küçük belediyelerden başladılar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum atanır, belediye başkanları tutuklanırsa sıra HDP’nin Meclis grubuna yönelebilir. Bir süredir bir takım çevrelerde bu dile getiriliyordu. Şimdi bunların sadece senaryo olmadığı anlaşılıyor" diye konuştu.