HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İç Güvenlik Paketi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde, AKP'nin, iktidar tarihlerinin en sert muhalefetiyle karşılaşacağını belirterek, "Tavsiyem, özellikle tartışmaların yoğunlaştığı tasarının birinci bölümünü hemen geri çekmeleri" dedi. Kaplan, Başbakan Yardımcısı Yalçık Akdoğan'ın, "Bence barajı geçemeyecekler" açıklamasına yanıt olarak da, "HDP yüzde 10 barajını aşacak ama AKP 276 çoğunluğu aşamayacak, yazın buraya. Rüya görmesinler," dedi.

TEMİZ TOPLUM İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, temiz bir toplum, şeffaflığın sağlanması, yolsuzluğa, kayıt dışılığa, adil olmayan bölüşüme, vergi adaletsizliğine karşı bir araştırma komisyonu kurulmasını içeren önergeyi TBMM Başkanlığı'na sunduklarını söyledi.

Önerge ile ilgili bilgi veren Kaplan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"GÜVENLİK PAKETİ DEĞİL, ZULÜM PAKETİDİR"

"İç Güvenlik Paketi"yle ilgili bir soru üzerine Kaplan, Genel Kurul'da, İçtüzük'ten kaynaklı bütün olanakları sonuna kadar kullanarak tasarıyı engellemeye çalışacaklarını vurguladı.

Kaplan, "Çünkü bu güvenlik paketi değil zulüm paketidir. AK Parti, Genel Kurul'da, iktidar tarihlerinin en sert muhalefetiyle karşılaşacak. Tavsiyem, özellikle tartışmaların yoğunlaştığı tasarının birinci bölümünü hemen geri çekmeleridir" dedi.

FİDAN'IN ADAYLIĞI

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekilliği adaylığıyla ilgili Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında bir fikir ayrılığı olup olmadığının sorusuna Kaplan, " Cumhurbaşkanı bilgisi haricinde böyle bir durumun olamayacağını herkes bilir" karşılığını verdi.

AKDOĞAN'IN YÜZDE 10 BARAJI 'KEHANETİNE' YANIT

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, HDP'nin yüzde 10 barajını geçemeyeceği yönünde değerlendirmesinin anımsatılması üzerine Kaplan, "Sayın Akdoğan rüya görmeye devam edebilir. Geldiğimiz zaman gümbür gümbür görecekler. HDP yüzde 10 barajını aşacak ama AKP 276 çoğunluğu aşamayacak, yazın buraya. Kendilerini dev aynasında görmeye başladılar" diye konuştu.

"Koalisyon ortağı olur musunuz?" sorusuna Kaplan, "O zaman koşulara bakılır" dedi.

"400 VEKİLİ KİMSE RÜYASINDA GÖRMESİN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "400 milletvekili istiyorum" sözlerine ilişkin de Kaplan "550 de isteyebilir. İsteyecek diye melekler ona mı çalışacak? Çok uçtular. Ayar bilmiyorlar. Sana 400 milletvekili verecek aptal yurttaş topluluğu var mı bu ülkede? 400 vekil versinler her gün yesinler, çalsınlar, oynasınlar, millet de zulüm görsün. 400 milletvekilini kimse rüyasında görmesin" ifadelerini kullandı.

FİDAN'IN MİT'TEN AYRILMASI VE ÇÖZÜM SÜRECİ

Kaplan, Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'ndan ayrılmasının çözüm sürecini olumsuz etkilemeyeceğini de kaydetti.

Kaynak: haberler.com