DBP Mardin Artuklu Gençlik Meclisi, 1. Olağan Meclis Kongresi'ni gerçekleştirdi. Şimal Düğün Salonu'nda yapılan kongreye HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, DBP ve HDP il ve ilçe örgütleri yöneticileri, DBP Nusaybin, Kızıltepe, Savur gençlik meclisleri de katıldı.

Artuklu Gençlik Meclisi Kongresi'nde, divan seçimi ve DBP Artuklu Gençlik Merkezi sözcüsü Gülistan Yaray, emperyalist güçlerin çizdiği sınırların özelde Ortadoğu halkları ve dünya halkları tarafından artık kabul edilmediğini belirterek sömürgeci sınırların gençliğin daha örgütlü bir şekilde çalışması ile artık yıkılacağını söyledi. Kürt gençlerin emperyalist güçler tarafından asimile edilmeye çalışıldığını da sözlerine ekleyen Yaray, "Kürt gençleri yılardır kendisine yönelik yapılan inkar ve imha politikasına karşı mücadele etmiş ve göstermiştir ki asla kendi davasından vazgeçmeyecektir. Kobanê bunun açık bir göstergesidir. Kobanê'de Kürt gençleri, AKP ile ortaklaşa hareket eden DAİŞ çetelerine karşı en iyi mücadeleyi göstermiştir. Kürt gençlerinin mücadelesi ile Kürt halkı özgürlüğüne daha yakın olmuştur. Emeğe ve bedellerine sahip çıkan gençlik, bu devrimi başarıya ulaştırmalıdır. İnanan, çalışan, zaferden başka hiçbir şey düşünmeyen ve gündemine almayan gençlik özgürlüğünü kazanacaktır" dedi.

Yaray'ın konuşmasının ardından söz alan DBP ve HDP il örgütleri eş başkanları konuşmalarda bulundu.

'KÜRT GENÇLERİNE DEVAMLI DÜŞMAN OLARAK BAKILIYOR'

Yapılan bu konuşmalar sonrası gençlere seslenen HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise halkların devamının gençler üzerinde olduğunu ifade ederek Kürt gençlerine yönelik düşmanca yaklaşımın olduğunu söyledi. Yıldırım, düşmanca yaklaşımı "Çünkü bu halkın gençleri geleceğin devamıdır. Bu nedenle Kürt gençlerine yönelerek onları asimile etmek ve yok etmek istemektedirler. Çünkü biliyorlar ki sahte sultanlıkları bu gençler yıkılacaktır. AKP hükümetinin yanı sıra diğer güçler Kürt gençlerinden bu yüzden korkmaktadırlar. Cizre olaylarında yaşamlarını yitirenler 12,15,16 yaşlarında gençlerdi. Bu onların korktuğunun göstergesidir" şeklinde sözlerle ifade etti.