Yannis Vasilis Yaylali- Demokrat Haber

4 Kasım’da HDP milletvekillerine yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, 15 Şubat’ta Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği ara karar ile tahliye edilmişti.

Önceki gün Şırnak Savcılığı’nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınıp Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tekrardan tutuklanan Encü, Kandıra Cezaevi’ne götürüldü.

Tekrar tutuklanan Ferhat Encü gönderdiği mektupta tutuklama kararının siyasi olduğunu ifade ederek, “Şırnak 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı bozan Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi hak hukuk ve adaleti siyasi baskıya mahkum etti” ifadelerini kullandı.

“Mutlaka ama mutlaka kazanacağız” ifadelerini kullanan Encü, “Bu kararlar şimdiye kadar olmadığı gibi bundan sonrada irademizi teslim almayacaktır. Aksine mücadele azmimiz ve mücadelemiz katlanarak büyüyor” dedi.

Kandıra  Cezaevine gönderilen Ferhat Encü’nün mektubu şöyle:

Hukuk tamamen askıya alınarak partimize yapılan kumpas gün geçtikçe büyük bir haksızlığa dönüşüyor. Sayısı epey azalmış olsa da bir kısım hakimin verdiği kararların yerine yine kısım hakim hukuku hiçe sayarak bozup aksi karar veriyorlar.

Şırnak 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı bozan Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi hak hukuk ve adaleti siyasi baskıya mahkum etti.

Skandal düzeyindeki bu karar yargıya olan güveni bir kez daha sarstı.

Halkım ve ailem ziyaret etmek üzere gittiğim Botan’dan uçaktan iner inmez hiç kimseyi görmeden apar topar mahkemeye çıkarılarak alalacele tutuklanma kararının verilmesi talimat doğrultusunda olduğu açıktır.

Bu kararlar şimdiye kadar olmadığı gibi bundan sonrada irademizi teslim almayacaktır. Aksine mücadele azmimiz ve mücadelemiz katlanarak büyüyor.

Mutlaka ama mutlaka kazanacağız.

Hayırlı günler.