HDP Şırnak Milletvekilli Ferhat Encu, çadırlarda yaşayan yurttaşlara “Çadırları boşaltın” talimatı verdiği öne sürülen Şırnak Valisi’ne tepki gösterdi.

Şırnak’ta yasağın devam ettiğine dikkat çeken Encu, "Şırnak'ın yüzde 80'i yıkılmış durumda. Yasak süresi boyunca bir kurşun değmemiş evler bile yıkıldı. Bu yıkım ve soykırım aslında Şırnak'ın iradesine yönelik bir saldırıdır. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin intikamı alınıyor" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekilli Ferhat Encu, Şırnak’ta 224 gündür süren sokağa çıkma yasağını, çadırlarda kalan yurttaşların koşullarını, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevine giren tutukluların durumunu değerlendirdi.

'ÇADIRLARLARDA YAŞAYAN HALK TEHDİT EDİLİYOR' 

Çadırlarda yaşayan yurttaşların çadırlarını terk etmeleri için baskıya maruz kaldıklarını ifade eden Encu, "Devlet Şırnak halkının çadırlarda göstermiş olduğu direnişi ortadan kaldırmak için tehditte başvurmuş durumda. En son çadırda kalan yurttaşlara çadırları terk etmeleri için süre verdiler. Çadırlarda direniş gösterenlere devlet çadır dışında bir alternatif sunmuyor, aynı zamanda çadırları da yıkma tehdidinde bulunuyor. Şırnaklılar için belediye tarafından yapılmak istenen konutlara da devletin en üst düzeyinden bir ret gelişti. Tüm bunlar gösteriyor ki devlet Şırnak’ı insansızlaştırmak istiyor". ifadelerini kullandı.

Çadırlarda kalan yurttaşlar için sivil toplum örgütleriyle birlikte bir projelerinin olduğunu ifade eden Encu, kar yağmadan Şırnak'taki yurttaşları konutlara yerleştireceklerini söyledi. Encu, Şırnak halkıyla dayanışma çağırısı yaptı.

HAPİSHANEDEKİ AÇLIK GREVİ 13. GÜNE GİRDİ

Şırnak T Tipi Cezaevi'nde kalan siyasi tutukluların 13 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Encu, "Direniş tüm alanlarda devam ediyor. Cezaevleride bu direniş alanlarından biri. Cezaevindeki tutukluların aile ve avukat görüşlerine izin verilmiyor. OHAL'ı fırsata çeviren devlet cezaevlerinde var olan baskı ve zulüm politikalarını artırdı. Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi de bunlardan biri. En son iki çocuk yaşamını yitirdi. Buna karşın tepkimizi ortaya koymalıyız. Bize düşen direnmektir, biz de direneceğiz." dedi.

(Kaynak: DİHA)