HDP (Halkların Demokratik Partisi) Grup Başkanvekili Çağladar Demirel, gözaltına alındığı 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in durumun Meclis’e taşıdı.

Çağlar Demirel, akıbeti 28 gündür bilinmeyen Hurşit Külter’in durumunu Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirdi.

Külter’in gözaltına alındığı bilgisinin ellerinde olduğunu söyleyen Demirel, “Ama yetkili merciler Külter’e dair herhangi bir bilgi vermiyor. Avukatların emniyete yapmış olduğu başvuru sonucunda Külter’in ellerinde olmadığı ifade edildi. Fakat özel harekâtçıların kullandığı Twitter adreslerinde Külter’in kendi ellerinde olduğuna dair bilgiler de var, Twitter’da bunların fotoğrafları da vardı.

“Hurşit Külter’in akıbetini öğrenmek istiyoruz: Hurşit Külter nerede? 1990’lardaki gibi gözaltında kayıplarla, Külter’in de akıbetinin faili meçhul olarak kalmasının önüne geçilmesi için Genel Kurul’dan bir grup heyetin Şırnak’a giderek Külter’in durumunu tespit etmesi ve orada yaşananları görmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI

Demirel, Diyarbakır, Bingöl ve Muş’ta birçok çok ilçe ve mahallelerde ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve bölgenin savaş uçaklarıyla bombalanmasına ilişkin de şöyle konuştu: 

“Diyarbakır, Bingöl ve Muş’ta birçok ilçe ve mahallelerde sokağa çıkma yasakları ilan edilmiş ve şu anda F-16 uçaklarıyla köylerdeki yaşam alanları bombalanıyor. İnsanların köylerinden 1990’lı yıllardan göç ettirilip, yakıp yıkıldığı süreçleri hatırlatıyor bize. Bugün, yine, bu mevsimde köylere giden halkımızın yaşamından endişe duyuyoruz. Sokağa çıkma yasaklarının ilan edilmesi ve oraların F-16’larla bombalanmasıyla birlikte orada bulunan halktan haber alamıyoruz ve çok yoğun orman yangınları olduğuna, arsaların, arazilerin yandığına dair bilgiler de elimize ulaşıyor. Çok acil olarak bu konuya ilişkin bir açıklama bekliyoruz.

“Bunları ne yazık ki AKP iktidarı ve Saray, terörle mücadele kapsamında ele aldığını ifade ediyor ve bugün de buna ilişkin yasaları geçirmeye çalışıyor ama fiiliyatta bunlar uygulanıyor. Bunlar halkın hem canına hem de malına kasttır.”

Kaynak: ANF