HDP İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Adalet Yürüyüşü’ kortejini Kandıra’da karşılayacaklarını ifade eden Buldan, “Yürüyüş Edirne’ye kadar uzatılırsa bizler de adalet arayışlarının samimiyetine inanarak dahil oluruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, il binasında bayramlaşma etkinliği düzenledi. Bayramlaşmaya, HDP’li TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Garo Paylan, parti yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Bayramın herkes için iyi geçmesi temennisinde bulunan Buldan, kültürel bir miras olan bayramın da eskisi gibi kutlanamadığını söyledi.

Buldan, “Bayramları bayram tadında kutlayamıyoruz. Maalesef bu kadar baskının yaşandığı, tutuklamaların, açlık grevlerinin yaşandığı, hak ihlallerinin tavan yaptığı bu günlerde bir bayram tadı bulamıyoruz” dedi.

‘KANDIRA’DA MANEVİ BİR KARŞILAMA YAPACAĞIZ’

Mücadele ve dayanışmayla bayramların yaşanacağını ifade eden Buldan, Adalet Yürüyüşü’ne değinerek, “Adalet herkes için istenirse adalet olur. Sadece kendilerine yapılan haksızlıklar için adalet aramak yanlıştır. Bizler yürüyen yurttaşlarımız Kandıra’ya ulaştıklarında manevi bir karşılama yapacağız. Fakat yürüyüş Edirne’ye kadar uzatılırsa bizler de adalet arayışlarının samimiyetine inanarak dahil oluruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan HDP ile CHP’nin bayramlaşmasında CHP, HDP'yi yürüyüşe davet etti.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “Başta tutuklu eş genel başkanlar olmak üzere tüm HDP milletvekillerini ve tüm HDP örgütlerine iyi dileklerimizi, özgür, insanca yaşam dileklerimizi iletiyoruz. Sizleri de aramızda görmek isteriz. Bu mesele adalet isteyen herkesin meselesidir” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Dihaber)