HDP Koceli İl Örgütü tarafından düzenlenen Danışma Toplantısı’na katılan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Botan, "Her birimiz bir ilçe eş başkanı gibi, il eş başkanı gibi, bir milletvekili gibi çalışacağız. Böyle çalıştıkça bizler kazanacağız. Önemli olan firavunlara karşı, Musa olabilmektir. Asla ve asla başaramayacaklar, biz kazanacağız. Meclis itibarsız, hükümsüz ve yetkisiz durumdadır” ifadelerini kullandı.


HDP'nin Sakarya, Bolu ve Düzce il ve ilçe örgütlerinden de katılımın olduğu Danışma Toplantısı Kocaeli'de gerçekleştirildi.
 
'MUTLAKA KAZANACAĞIZ'
 

Danışma Toplantısı öncesi konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, halka karşı büyük suçların işlendiğini savunarak, "Zindanlardan onlar korksun, bizim ayakkabı kutularına, gemiciklere sığdıramadığımız paralarımız yok. Bizim değerlerimiz daha farklı. Emeği, barışı ve özgürlüğü savunursanız bunları göze alırsınız. Ama son sözü her zaman direnenler söylemiştir. Ortadoğu değişirken; Kürt halkı, devrimciler ve demokratik güçler dimdik ayaktadır. Halka karşı büyük suçlar işlediler, korkuları bundandır" dedi.
 
'MECLİS HÜKÜMSÜZ DURUMDADIR'
 
Meclise yapışmadıklarını, dertlerinin koltuk olmadığını ifade eden Botan, "Her birimiz bir ilçe eş başkanı gibi, il eş başkanı gibi, bir milletvekili gibi çalışacağız. Böyle çalıştıkça bizler kazanacağız. Önemli olan firavunlara karşı, Musa olabilmektir. Asla ve asla başaramayacaklar, biz kazanacağız. Meclis itibarsız, hükümsüz ve yetkisiz durumdadır. Erdoğan'ın seçtiği muhtarlar meclisi bile parlamentodan daha yetkili durumdadır. Biz meclise yapışmış değiliz, derdimiz koltuk değil fakat onların kirli politikalarını teşhir etmek zorundayız, o yüzden meclisteyiz. Ama bu tartışmayı halkımızla sürdüreceğiz, kararı halkımız verecek" ifadelerini kullandı.
 
EMEP ve SYKP üyelerinin de katıldığı Danışma Toplantısı, üyelerin konuşmalarıyla devam etti.
 
(Kaynak: Evrensel)