HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP’ye yönelik saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beştaş, iç savaş provasının yapıldığını ileri sürerek, “Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere hükümet intikam söylemleri ile saldırıları teşvik ediyor. Yerel bir akıl değil” dedi.

Beştaş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çukurova İlçe Örgütü’nün, binalarına yapılan saldırıyı kınamak amacıyla ilçe binası önünde düzenlediği basın açıklamasına katıldı.
 
'SALDIRIDAN SONRA HDP’YE OPERASYON’
 
Kentte HDP il ve ilçe eş başkanlarının da aralarında olduğu 21 kişinin gözaltında olduğunu hatırlatan Beştaş, Beşiktaş gerçekleşen saldırıdan sonra partilerine dönük eş zamanlı operasyonların düzenlendiğini dile getirdi.
 
Beştaş, “Her zaman söylediğimiz barış ve çözüm isteyenlerin saldırıya uğradığı bir zaman diliminde geçiyoruz” dedi.
 
HDP binalarına dönük saldırılara değinen Beştaş, saldırılar sırasında valiliklere ve yetkililere ulaşamadıklarını ifade etti.
 
Beştaş, “İlgili siyasi parti adımızı bile ağzımıza almadan bize gerekli tedbirler alınıyor dendi. Fatura HDP'ye çıkarılmaya çalışılıyor. Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere hükümet intikam söylemleri ile saldırıları teşvik ediyor. Yerel bir akıl değil” dedi.
 
‘GÖZALTINA ALINAN YOK’
 

Türkiye'de bir cinnet ortamının yaşandığını savunan Beştaş, Türkiye'de iç savaş provasının yapıldığını ve “intikam” söylemlerinin hukuk devletin olmayacak bir kavram olduğunu söyledi.
 
Parti binalarına saldıran saldırganların gözaltına alınmamasını eleştiren Beştaş, “Hepimiz yurttaşlar olarak demokratik bir ortamda yaşamak için tek bir polisin askerin gerillanın gazetecinin sivilin zarar görmemesi için barışın yol haritası onların önüne koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Dihaber)