Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meral Danış Beştaş, 1993 yılında Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşanan zorla kaybettirme olayını meclisin araştırmasını istedi. Hurşit Külter'in hala akıbetinin bilinmemesine de değinen Beştaş, "Hurşit Külter yaşıyor mu, yaşamıyor mu, hiçbir bilgimiz yok. Maalesef, deneyimlerimiz yaşamının devam etmediğine dair kaygılarımızı büyütüyor" şeklinde konuştu. 

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, 11 köylünün gözaltına alındığı ve 10'unun kemiklerinin yıllar sonra toplu mezarda bulunduğu olaya ve gözaltında kayıplara ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda konuştu. 

Kulp'da yaşanan zorla kaybettirme davasının hala çözülemediğini ve davaların cezasızlıkla sonuçlandığını belirten Meral Danış Beştaş, "Bu konuyu Meclis'in araştırması gerekmektedir" dedi.

'HURŞİT KÜLTER YAŞIYOR MU, YAŞAMIYOR MU, HİÇBİR BİLGİMİZ YOK!'

Meral Danış Beştaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak yöneticisi Hurşit Külter'in zorla kaybettirilmek istenmesine ilişkin ise şunları söyledi: 

"Hurşit Külter'in gözaltına alınmasına ilişkin 28 gün sonra İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirdiğini öğreniyoruz. JÖH ve PÖH hesaplarından açıkça ilan edilen bir gözaltı, bir zorla alıkoymadan söz ediyorum ve şu anda Hurşit Külter yaşıyor mu, yaşamıyor mu, hiçbir bilgimiz yok. Maalesef, deneyimlerimiz yaşamının devam etmediğine dair kaygılarımızı büyütüyor. Bir ülke düşünün, kürsüden Milli Savunma Bakanı diyor ki 'Bu ülkede böyle hukuksuzluklar olmaz.' Ama 28. günün sonunda müfettiş görevlendirildiğini söylüyorlar. Hacı Lokman Birlik'in cenazesini panzer arkasında sürükleyenler hakkında da müfettiş görevlendirilmişti. Ama ne oldu? O sürükleyenlerle ilgili sadece kademe durdurma cezası verildi. Bu ülkede cenazeye işkence yapmanın cezası kademe durdurmaymış."