Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, güncel gelişmelere ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenlendi. 

Baluken, ilk olarak ABD'nin Orlanda kentinde yaşanan katliamı kınayarak, tam bir vahşet tablosu ve tarihe geçecek bir katliamla karşı karşıya olduklarını belirtti. Baluken, "Yoğun olarak eşcinsel Amerikalı yurttaşların uğradığı bir gece kulübünde, bir cani tarafından yapılan son yılların en ağır, en vahşi katliamı ile karşı karşıyayız" ifadesini kullandı.

YARDIMLARA ENGEL 

Baluken, Şırnak ve Mardin’in Nusaybin ilçesinde "operasyonlar bitti" açıklamalarına rağmen yurttaşların evlerine dönüşlerine izin verilmediğini ve ihtiyaç sahiplerine yapmak istedikleri yardımların da engellendiğini kaydetti. 

'AKP SUR'U PEŞKEŞ ÇEKİYOR'

Baluken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Diyarbakır’da sivil toplum örgütleriyle gerçekleştirdiği toplantıda Sur halkına Antep, Urfa ve İstanbul'da TOKİ dairelerini önermesine ilişkin "AKP'li yetkililer, Sur halkının Sur'dan çıkması için seçenekler sunuyorlar. AKP, Sur'u tamamen getirim ve sermaye sahiplerine peşkeş çekmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı. 

‘BİRÇOK İSABETSİZ TESPİTİ VAR’

Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın HDP'ye yönelik eleştirilerine ilişkin, "Grubumuza mensup milletvekili arkadaşımızın yapmış olduğu röportajda birçok isabetsiz tespit vardır" diyerek, şöyle devam etti: "Biz o isabetsiz tespitleri mahkum etmek yerine kendisiyle konuşup anlamaya çalışıyoruz. Programımız dün neyse bugün de aynı şekilde orta yerde duruyor. Partimizin içerisinde bu anlamda çok farklı çevrelerden gelen milletvekili arkadaşlarımız var. Zaman zaman milletvekili arkadaşlarımızın pratik uygulamada bazı farklı görüşleri ifade etmesi HDP gibi bir program etrafında bir araya gelmiş çok bileşenli yapılarda normal bir durum olarak değerlendirebiliriz."

Tan için disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceğinin sorulması üzerine Baluken, her farklı görüşü dile getirenler hakkında hemen disiplin süreci yürüten bir parti konumunda olmadıklarını kaydetti.

Kaynak: DİHA