HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, mevcut yönetimin ‘baskılarla bütün toplumsal muhalefeti susturmayı amaçladığını' belirtti ve "Ülkeyi basın mezarlığı haline getirdiniz ama bu baskılar asla sonuç vermeyecek. Siz gazetecilerden, gazetelerden, yazarlardan, aydınlardan korkuyorsunuz. 15 Temmuz darbecilerinin yapamadığını siz yaptınız. Onlar bile darbe girişiminde interneti kesmediler, siz bölgede interneti kestiniz" dedi.

AKP’li Aydın Ünal da Türkiye’deki medyanın zengin ve çeşitli olduğunu savundu.

Genel Kurulda HDP'nin ‘basın yayın organlarına getirilen kısıtlamalar' ile ilgili Meclis araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.
"Yargının, polisin, askerin, bürokrasinin biat ettirilerek teslim alındığını" söyleyen Baluken, basın özgürlüğünden AKP’nin anladığının ‘basın kuruluşlarını basma özgürlüğü' olduğunu bildirdi.

"AK Parti'nin bütün basını zapturapt altına almaya çalıştığını" ifade eden Baluken, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına yönelik gözaltı kararlarını eleştirdi.
Baluken, "Ülkeyi basın mezarlığı haline getirdiniz ama bu baskılar asla sonuç vermeyecek. Siz gazetecilerden, gazetelerden, yazarlardan, aydınlardan korkuyorsunuz. 15 Temmuz darbecilerinin yapamadığını siz yaptınız. Onlar bile darbe girişiminde interneti kesmediler, siz bölgede interneti kestiniz" dedi.

AKP: BU KADAR RENKLİ MEDYA GÖREMEZSİNİZ 

AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Türkiye'de basın özgürlüğünün, özellikle de ifade özgürlüğünün genişletilmesi, engellerin, bariyerlerin, hendeklerin ortadan kalkması için AKP’nin çok büyük bir mücadele verdiğini iddia etti.

Türkiye'deki toplam gazete sayısının 2 bin 731 olduğunu; 4 bin 71 dergi çıktığını; 197 televizyonun yayın yaptığına değinen Ünal, "Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar zengin, bu kadar çeşitli, renkli bir medya göremezsiniz. Belki de Avrupa'da bile bu renklilik, çeşitlilik anlamında birinci ülke olabiliriz" dedi.