Kobani'de 134'üncü gününde devam eden savaşta, YPG ve YPJ güçleri IŞİD karşısında büyük ilerleme kaydetti. YPG,  kentin stratejik noktası olan Miştenur Tepesi’nin özgürleştirilmesinin ardından Kaniya Kurda tepesine de YPG/YPJ bayrağını dikti.

Kaniya Kurda’nın IŞİD'den alınması sınır hattında da coşkuyla karşılandı. Kaniye Kurda’nın özgürleştirilmesinin ardından nöbet eylemlerinin sürdürüldüğü Mehser köyüne akın eden halk, YPG ve YPJ’lilerin zaferini attıkları, “Bijî berxwedana Kobanê”, “Bijî berxwedana YPG/YPJ” sloganları ve çektikleri zılgıtlarla selamladı.

Nöbet eylemcileri ve kitlenin bir kısmı ise özgürleştirilen tepeyi daha yakından görmek için Etmanek köyüne doğru yürürken, HDP Milletvekilleri İbrahim Ayhan ile İbrahim Binici de sınır hattına gelerek halkın coşkusuna katıldı.

YPG'nin son hamlesine ilişkin konuşan HDP'li Ayhan şunları söyledi:

"Çetecilere karşı kahramanca bir direniş sergileniyor. Bu direniş tüm insanlığın değerlerinin korunmasına dönüktür. Miştenur Tepesi’nin özgürleştirilmesinin ardından bugün Kaniya Kurda çetecilerden temizlendi. Bu hepimiz için büyük bir sonuç. Kentin tamamen özgürleştirilmesi tüm insanlığı mutlu edecek bir zafer olacaktır. Kobanê onurlu ve özgür yaşam iradesini kararlı bir şekilde ortaya koyarak tüm insanlığa zaferi sunmuştur. Bundan sonra da Kobanê’nin yeniden inşası için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

"AKP hükümeti Kobanê’nin düşmesi için elinden geleni yaptı. Hem siyasal anlamda hem de lojistik ve askeri desteklerle. Dün ise Başbakan Davutoğlu Kobanê’ye selam gönderdi. Biz de şöyle diyoruz. Kobanê’ye selam gönderen Başbakan değil, Başbakan’a selamı göndertenler esastır. Dolayısıyla biz buradan kahramanca direnen YPG/YPJ güçlerine bin selam diyoruz. Onların mücadelesi direnin, tüm ezilen kesimlerin mücadelesidir."

Kaynak: ANF / Foto: @ibrayhan