Halkların Demokratik Kongresi Genel Meclisi (HDK GM) ve Halkların Demokratik Partisi Parti Meclisi (HDP PM) toplantıları, haftasonu İstanbul'da yapıldı.

Toplantının temel gündemlerinden biri geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan "HDP-CHP ittifakı" haberi oldu.

Alınan bilgiye göre, iddia kesin bir dille yalanlandı. Parti yöneticilerinin, ne eşbaşkanlık düzeyinde ne de merkezi kurullar düzeyinde CHP ile görüşmesinin kesinlikle söz konusu olmadığı bilgisini verdiği öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberinde CHP'nin, Sırrı Süreyya Önder'in kendi adayları lehine seçimden çekilmesi istemini ilettiği, HDP yönetiminin de Büyükşehir Belediyesi'nde yetkili bir başkan yardımcılığı ile Maltepe, Sultangazi, Esenler ve Kartal ilçe başkan adaylıkları karşılığında bunun gerçekleşebileceği görüşünü aktardığı iddia edilmişti.

HDP, daha önce de twitter üzerinden Cumhuriyet'te çıkan haberi yalanlamış, "Bugün Cumhuriyet'te çıkmış olup, bazı internet sitelerinde yer alan HDP-CHP ittifakı çalışmalarından HDP-HDK yönetimlerinin bilgisi yoktur" açıklaması yapmıştı.

KILIÇDAROĞLU DA YALANLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iddiayı yalanlamıştı: "CHP-HDP ittifakı iddiaları doğru değil. Bunlar AKP'nin Diyarbakır rezaletini örtmek, temizlemek için çıkarttığı, BDP ile HDP'yi kullandığı bir oyunun parçası. CHP resmi ya da gayri resmi olarak böyle bir ittifak peşinde değildir." (ETHA)