Dün (29.07.2014) Nurtepe'de Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için çalışma yürüten HDP üyeleri, Halk Cephesi tarafından engellenmek istenmiş, bunun üzerine çatışmalar çıkmıştı. HDP, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Taraflar arasında yapılan görüşmelerde çatışmalı ortamın ve gerginliğin ortadan kaldırılması konusunda görüş birliği sağlanmıştır" dedi.

HDP'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

İstanbul Nurtepe’de Salı gecesi yaşanan ve bugün diğer mahallelere de taşınan gerginlikleri demokrasi ve halk güçleri açısından kabul edilebilir değildir.

Türkiye’nin demokratikleşmesi mücadelesinde ‘herkes için demokrasi’ talebimiz, aynı zamanda herkesin özgürce siyaset yapması hedefidir. Demokrasi güçleri hiçbir mekanda ve alanda siyaset yasaklarının olmadığı bir Türkiye özlemine sahiptir.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin son aşamasında, herhangi bir provokatif ortamın oluşmasına yol açmamak için, halkımızı, demokrasi ve barış güçlerini sağduyuya davet ediyoruz.

Taraflar arasında yapılan görüşmelerde çatışmalı ortamın ve gerginliğin ortadan kaldırılması konusunda görüş birliği sağlanmıştır.

HDP, barış ve kardeşlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdürecektir. Bugün siyasi çalışmalar sırasında halk güçleri arasında yaşanacak her tür gerginlik egemenlere yarayacaktır. Demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdürenler arasında bir düşmanlık yaratma doğrultusundaki girişimler bu nedenle de kabul edilebilir değildir.

Bu nedenle, Türkiye’nin her yerinde siyasi çalışmalarımızı sürdürürken, her grup ve bireyin itidalli davranmasını önemsediğimizi ve buna özen göstereceğimizi belirtiyoruz.

HDP İstanbul İl Örgütü"