HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "dokunulmazlıkların kaldırılması" teklifinin kabul edilmesine ilişkin, "Grupta değerlendirilecek. Hafta sonu da MYK var; orada ele alacağız" ifadelerini kullandı.

 Kararın kendileri için meşruiyetinin olmadığını ifade eden Bilgen, "Bizim açımızdan meşruiyeti olmayan bir tablodur. Toplumsal muhalefetin daha güçlü, daha etkili biçimde -Ankara'daki çıplak gerçeği de görerek- bundan sonra iradesini ortaya koyması gerekir. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

ANF'ye değerlendirmelerde bulunan Ayhan Bilgen Gelişmenin, oylamada ikiye bölünen CHP içinde de bir tartışma yaratacağını vurguladı.

'TEK YER PARLAMENTO DEĞİL'

Bilgen, şunları kaydetti: "Bu fotoğraf tahammülsüzlüğü gösteriyor. AKP, CHP, MHP için siyaset üzerinden çözüm bulma arayışlarının bir anlam ifade etmediğini gösteriyor. Kendileri için ifade, örgütlenme özgürlüğü ve siyasal yollarla çözümün zorlanmasının bir karşılığı olmadığını gördük. Ama demokratik siyaseti güçlendirecek tek yer parlamento değildir."

HDP Sözcüsü Bilgen, Kürdistan ve Türkiye toplumunu da "seferberlik havasında mücadeleye" çağırdı.

Öte yandan, Bilgen Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: "AKP ve MHP ile birlikte hareket eden en az 20 CHP li miletvekili çıktı. Konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için kaç CHP'li var göreceğiz?"

PERVİN BULDAN: DİZ ÇÖKMEDİK SİZE DERT OLSUN!

HDP'den İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ise Twitter hesabından idam sehpasında "Diz çökmedik size dert olsun" diyen Dersim İsyanı önderlerinden Seyit Rıza'nın sözüyle HDP'lilerin toplu fotoğrafını paylaştı.

İDRİS BALUKEN: CHP DARBEYE 'EVET' DEDİ

HDP'li İdris Baluken ise karar sonrası yaptığı açıklamada CHP' darbeye evet dediğini ifade etti. Baluken, "Seni Başkan Yaptıracağız" mesajı verdi. Hayırlı olsun...

HDP Ankara İl Örgütü, 'Vekile dokunma' başlığıyla bu akşam saat 18:00'da Yüksel Caddesi'nde buluşmak için çağrı yaptı.