HDP İzmir İl Örgütü, Nusaybin-Qamişlo arasına örülen utanç duvarına karşı ölüm orucu eyleminde olan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek vermek amacıyla açlık grevi eylemi başlattı.

Eski Sümerbank önünde bir araya gelen HDP'liler, "Duvarları yıkacağız! O duvarlarınız vız gelir bize vız" pankartı açtı, sık sık "Halkların kardeşliği duvarları yıkacak", "Biji berxwedana Rojava", "Biji Serok Apo" sloganları attı.

HDP PM üyesi Semra Uzunok, yaptığı açıklamada, duvarların halkları ayıramayacağını söyledi. Uzunok, "Biz 1 ve 2. dünya savaşlarında gördük ki duvarlar bir gün yıkılır. Biz de Mezopotamya halkları arasına duvar örmeye çalışanlara karşı alanlardayız" dedi.

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın utan duvarına karşı günlerdir direndiğini söyleyen Uzunok, yarın Nusaybin'e yapılacak yürüyüşü hatırlattı.

Kendilerinin de bugün saat 17.00'dan itibaren Ayşe Gökkan'a destek olmak ve halkların arasına düşmanlık sokmak için örülen utanç duvarına karşı BDP İzmir İl Örgütü'nde açlık grevi başlatacaklarını söyledi.

HDP üyeleri, basın açıklaması ardından BDP'ye yürüyerek açlık grevine başladı. Eylem yarın saat 17.00'da Eski Sümerbank önünde gerçekleştirilecek basın açıklaması ile sona erecek.  (ETHA)