HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın 'Güvenlik Paketi'yle ilgili, "Yasayı miting ve eylemlerle engelleyeceğiz. Bu yasayı çıkarırsan ters teper. Korkmaz, sokağa çıkarlar" sözlerine Başbakan Davutoğlu Demirtaş’ı hedef göstererek yanıt verdi. Davutoğlu, ‘Demirtaş'ı uyarıyorum; bundan sonra dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur. Paralel yapı ile örgüt arasındaki görüşmeleri biliyoruz.’ dedi.

Davutoğlu’nun hedef gösteren bu açıklamasına HDP’den yanıt gecikmedi.

İstanbul milletvekili Sabahat Tuncel, “Davutoğlu, HDP şahsında barıştan çözümden yana olanları tehdit ediyor” dedi.

Tuncel, “AKP çözüm sürecinde adım atmayıp çözümsüzlükte ısrar etmektedir. Eşbaşkanımız şahsında HDP’yi hedef alması bu gerçeği gizleme gayretidir. Güvenlik paketi çözümsüzlüktür. Davutoğlu, HDP şahsında barıştan çözümden yana olanları tehdit etmektedir. Kendisini sorumluluğa davet ediyoruz” dedi.

HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise, “HDP olayların sorumlusudur diyorsa hakkımızda suç duyurusunda bulunsun” dedi.

Çözüm Süreci’ne ilişkin de konuşan Önder “Geri dönüşler için af dahil demokratikleşme hamlesine ihtiyaç var. Kandil dönüşü Öcalan’ın düşündüğü müzakere sürecini açıklayacağız” açıklamasında bulundu.

İlgili Haber: Başbakan, Demirtaş'ı hedef gösterdi: Dökülecek her kanın...