HDP Eşgenelbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, CHP ve MHP'nin çatı adayını değerlendirdi. "Karagöz'ün karşısına Hacivat çıkarılmıştır" diyen Kürkçü, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için HDP'nin bir seçim yapacağını söyledi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Kürkçü: Karagöz'ün karşısına Hacivat çıkarılmıştır. Bunun arkasında AKP'nin dış siyaseti var. CHP bu siyasete ortak olmak istiyor. Bir kez ezilen mezhepler, milliyetlerin haklarıyla ilgili tek kelime söylemiş mi? Hayır, duymadık. Aynı dünyanın iki kutbu. Başlangıçta gülünçtür bu.

Kılıçdaroğlu'nun kendilerini ziyaretine değinen Kürkçü: Sayın Kılıçdaroğlu bize yaptığı ziyarette söylediklerimizden hiçbir şey anlamadığını, anlamayacak olduğunu bu seçimle ortaya koydu. Dedik ki halkların eşitliğine değer veren, kadın özgürlüğüne değer veren, emeğin özgürlüğüne değer veren, barış ve çözüm iç in mücadeleye talip olacak, çözüm sürecini derinleştirecek bir kişiliğe, bunları kendinde ima edecek birine biz destek veririz. Kimin adayı olduğuna bakmayız.

Adaylarını gördük. Allah'la çok içli dışlı bunlara söylemek istiyorum; hangi değere ortak olabilir? Eşine kötü muamele etmediğini görüyoruz ama Türkiye bunu mu merak ediyor. AKP bakanları arasında böyle bir özel hayatı olan insanlar yok mu? Bu onları iyi mi yaptı? Ankara'da ve İstanbul'da belediye başkan adaylarında tutturduğu yol, bunları belirtiyor. Cumhurbaşkanlığı'nda da aynı yolu tutturdu. Allah selamet versin, yolunuz açık olsun. Gidebilecekleri yer uzak olmayacak. O mesajlar AKP'de var olan şeyler zaten.

Çatının adayını da gördük. Kalekol ya da çatının adayı dışında bir iş yapmak bizim için görev halini aldı. HDP karşısında son derece tarihi bir yol açıldı. Bu yoldan halkımızın bizden beklediği basiretle, dikkatle geçeceğimizden herkes emin olabilir. Türkiye'nin geleceğine talipsek eğer asıl kaynağı olan gençlerin, kadınların, emekçilerin, köylülerin, Kürtlerin, halkların bizden beklediği adayı büyük bir mutabakatla ortaya çıkarmaya talibiz. Kendi partimizden daha mükemmel, kapsayıcısı, yüksek ortaklığı sağlayanı için vazgeçebiliriz. Buna hazırız ama ucuz menfaatler için, devletin içinde yeni alan yaratmak için değil halkın özgürlüğü, kurtuluşu, geleceği için fedakarlığa razıyız. İnancımızdan taviz vermeye razı değiliz.