Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmaları kapsamında “Barajları aş da gel” kampanyası başlattı. “Gönüllü çalışma”yı esas alan kampanya çerçevesinde HDP’yi destekleyenler, hem yurt içinde hem de yurt dışında HDP için seçim çalışması yürütebilecek.

Ev ziyaretleri, seçim bürosu çalışmalarına katılmak, kadın çalışmalarında yer almak, Facebook ve Twitter üzerinden HDP’nin görüşlerine yer verecek tanıtımlar yapmak gibi çalışmaların yürütüleceği kampanya çerçevesinde HDP gönüllüsü olanlar kendi önerdikleri alanlarda çalışabilecek.
10 Mart’ta başlayan kampanya kapsamında HDP’de gönüllü çalışmak isteyenler, HDP il ve ilçe örgütleri üzerinden ya da Facebook ve Twitter adreslerinden çalışmalara dahil olabilecek.

HEDEF 100 BİN GÖNÜLLÜ


Konuya ilişkin Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) konuşan HDP Gönüllüleri Kampanyası Koordinatörü Erdem Yörük, kampanyanın en önemli amaçlarından birinin “sandık bazlı” seçim çalışması olduğunu ifade ederek, bu kapsamda her sandıktan ve çevresindeki bölgelerden sorumlu olacak seçim çalışanları oluşturacaklarını, seçim günü ve sonrasında da sandık müşahidi ve görevlisi olarak çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Yörük, kampanyayla HDP için bir şeyler yapmak isteyenlerin “Facebook sayfamıza çeşitli afişlerimizi, broşürlerimizi el ilanlarımız koyacağız. Yurttaşlar, isterlerse bunu bir kırtasiyeden çıkartıp kendileri etrafında da yayabilirler” dedi.

Kampanyaya katılım hakkında da bilgi veren Yörük,”Gönüllülerimizle il ve ilçelerdeki örgütlenme komisyonlarımız aracılığıyla temasa geçiyoruz. Onların hangi alanlarda çalışmak istedikleri konusunda teyit alıyoruz. Ve bu arkadaşları seçim çalışmalarına dahil etmeye başlıyoruz” dedi.

İstanbul’da sandık bazlı çalışmada en az 30 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Yörük, Türkiye genelinde ise 100 bin kişilik gönüllü çalışana ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Yörük, kampanyanın bir diğer amacının da “HDP içinde seçim çalışması yapan arkadaşlarımız var. Ama bir de, ‘Ben HDP’yi destekliyorum, HDP’nin güçlenmesi için sadece oy vermek değil, bir şeyler yapmak istiyorum’ diyen arkadaşlarımız var. Biz çalışacak bir kanal bulamayan insanları da çalışmalara katmak istiyoruz” diye konuştu.

Kampanya

Kampanyaya destek olmak isteyenler Facebook’ta “www.facebook.com/barajlariasdagel“, Twitter’da ise “twitter.com/hdpgonullusu” adreslerini kullanarak çalışmaya katılabilecek.