Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “HDP lezbiyenler, biseksüeller, translar da dahil olmak üzere farklı seçmen gruplarının oylarını da almıştır” dedi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, “Sayın Arınç’ın oyu LGBT’lerin oyundan makbul değildir” diye cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP’nin Bursa İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmasında Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) genel seçimlere bağımsız adaylarla değil parti olarak girmesi üzerine konuştu.

HDP’nin barajı aşamayacağını iddia eden Arınç konuşmasının bir yerinde alaycı bir ifadeyle şunları kaydetti:

 Benim HDP’ye söylediğim budur, barajı aşamazsan kendinde ara, bize kabahat bulma, ortalık şöyle olur böyle olur diye tehditte bulunma. Siz yüzde 9 aldınız buna güvenerek seçimlere girmek istiyorsunuz ama unutmayın, sizin aldığınız oyun içinde en az üç puan CHP’den gelen oyu var. CHP’nin klasik tabanı, ‘Ekmek İçin Ekmeleddin’i tutmadı, bize de gelmedi. Size oy verdi. Yüzde 3 buradandır. CHP’den ekmeği beğenmeyenler değil Ekmeleddin’i beğenmeyenlerin oyları vardır. Bir de farklı temsil gruplarının oyunu almıştır HDP. Yani lezbiyenler, biseksüeller, translar da dahil olmak üzere, Türkiye’de ben herhangi bir partide temsil imkanı bulamıyorum diyen farklı seçmen gruplarının oylarını da almıştır.”

HDP’DEN ARINÇ’A YANIT

Arınç’ın ifadelerine cevap gecikmedi. Hürriyet’e konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Sayın Arınç’ın oyu, onların oyundan makbul değildir” dedi.  Arınç’ın ifadesinin bir “nefret söylemi” olduğuna vurgu yapan Hasip Kaplan:

 Nefret söylemi yakışmıyor. Böyle bir dili kullanmaması gerekiyordu. Çok deneyimli bir siyasetçi. Toplumu refüze eden, insanları farklılaştıran bir nefret söylemi yakışmıyor. Çünkü kendisi yöneten durumunda” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP’den büyük bir kesimin de Demirtaş için oy kullandığını belirten Kaplan, “Sayın Demirtaş’ın aldığı oy oranı ve miktarı belli. Millettin iradesine saygılıyım diyen insanların, toplumun her kesimine karşı da saygılı olması lazım” diye konuştu.

ARINÇ DAHA ÖNCE DE CHP’Lİ TANAL VE LGBT ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN KONUŞMUŞTU

Arınç’ın kendi partisi LGBT hakları konusunda ısrarla adım atmaz ve partili bakan ve milletvekilleri meclis kürsüsünden LGBT’leri hasta ilan ederken; LGBT haklarını savunan parti ve milletvekillerine ilişkin bu alaycı sözleri ilk değil.

Arınç daha önce de LGBT haklarını savunan CHP Milletvekili Mahmut Tanal’a ilişkin alaycı bir ifadeyle, “Mahmut Tanal Bey, translarla basın toplantısı yaptı, arkadaşımız, onların hakkını savundu. Yani Meclis kürsüsüne veya basın toplantısına herkesi çıkarmak mümkün ama böylesi cesaret ister” demişti.

Kaynak: Kaos GL