Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Türkiye’nin  Afrin'i bombalaması ve Suriye sınırına yaptığı askeri sevkiyatla ilgili açıklama yaptı.

HDP’nin açıklamasında, Türkiye’nin YPG mevzilerini bombalamasının IŞİD ile mücadeleyi baltaladığı ifade edildi.

Açıklamada, “Erdoğan rejimi içerde yaşadığı krizleri örtmek, dünyada yaşadığı izolasyon durumunu unutturmak, iktidarını perçinlemek için milliyetçi ve ırkçı hezeyanları yükseltmeye çabalıyor. Suriye’de yeni maceralara hazırlanan AKP-MHP Koalisyonu, yanlış politikaların bedelini gençlere ve tüm topluma ödetiyor” denildi.

HDP MYK’nın açıklaması şu şekilde:

"AKP-MHP Koalisyonu, Suriye'de Afrin’i işgal etmek için Hatay ve Kilis sınırına ağır silah, zırhlı birlikler ve binlerce asker sevk ediyor. Afrin’i top atışları günlerdir sürüyor. Köyler boşaltılıyor.

AKP iktidarının 6 yıldır sürdürdüğü yanlış Suriye ve Irak hamlelerine ve tam bir fiyaskoyla sonuçlanmış olan dış politika adımlarına şimdi bir yenisi ekleniyor.

Erdoğan rejimi içerde yaşadığı krizleri örtmek, dünyada yaşadığı izolasyon durumunu unutturmak, iktidarını perçinlemek için milliyetçi ve ırkçı hezeyanları yükseltmeye çabalıyor. Suriye’de yeni maceralara hazırlanan AKP-MHP Koalisyonu, yanlış politikaların bedelini gençlere ve tüm topluma ödetiyor.

Bu hazırlıklar yeni bir macera girişimidir. Afrin’i hedefi Rojava başarısından rahatsız olanların planıdır. Kürt, Arap, Türkmen halklarının birlikte ve eşit koşullarda kendi bölgelerini yönetmelerinden; onların ortak mücadelesinden rahatsız olanların planıdır.

Bu hamle IŞİD ile mücadeleyi baltalamak demektir. Dikkatleri Rakka’da sıkışmış olan IŞİD'den başka yere kaydırmak ya da aksatmak demektir.

Erdoğan rejiminin yeni bir Kürt diyarını işgal girişimi, bir Kürt-Türk, Arap-Kürt savaşı tehlikesini büyütecektir. Türkiye'yi daha gergin ve kutuplaştırıcı bir ortama sürükleyecektir. Bölgenin demografisiyle oynamayı hedefleyen Erdoğan rejiminin bu girişimleri kökten yanlıştır kabul edilemez.

Tüm demokrasi ve barış güçlerine bir kez daha sesleniyoruz. Bu politikalar ülkeyi ve toplumu hızla daha büyük sorunlara sürükleyecektir. Bir an evvel bu hevesten vazgeçilmelidir. Hükümetin içeride ve dışarıda gerilim ve kaos politikalarına karşı herkesi itirazlarını haykırmaya davet ediyoruz."

(HABER MERKEZİ)