Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul, Diyarbakır ve Van'ın ardından 24 Eylül'de Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda miting düzenleyecek.

'Vicdan, Adalet ve Demokrasi' mitingine çağrı yapan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, "İşkencelere hayır diyenleri, cezaevlerinde baskılara karşı çıkanları, haksız tutuklamalara karşı çıkanları, adalet ve vicdan isteyen herkesi bekliyoruz" dedi.

ETHA’nın haberine göre, hazırlıkları devam eden mitingle ilgili HDP İl Binası'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Antep Mahmut Toğrul ile siyasi parti ve kurum yöneticileri katıldı.

Miting çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ve birçok kesimi ziyaret edip mitinge davet ettiklerini ifade eden Beştaş, partilerinin dördüncü mitingini Adana'da düzenleyeceklerini söyledi.

Herkesi mitinge adalet talebini yükseltmeye çağıran Beştaş, vicdan ve adalet kavramının içinin boşaltıldığı bir ülkede ne hukuk, ne demokrasi ne de hak ve özgürlüklerden bahsedilemeyeceğini savundu.

Düşüncesi, dili, kimliği ve inancı ne olursa olsun herkesi 24 Eylül'de Uğur Mumcu Meydanı'na beklediklerini ifade eden Beştaş, "İşkencelere hayır diyenleri, cezaevlerinde baskılara karşı çıkanları, haksız tutuklamalara karşı çıkanları, adalet ve vicdan isteyen herkesi bekliyoruz" dedi.

HDP'li vekil Toğrul da, HDP Eş Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenaze töreninde yaşanları hatırlatarak, "Bu ülkede faşizm egemen kılınmak isteniyor. Bundan kaynaklı herkes yaşamından endişe ediyor. Dolayısıyla Adana'da güçlü bir sesin yankılanması son derece önemlidir. Bu uygulamalardan rahatsız olan herkesin bu mitinge ses vermesi gerekir. Gün biat etme ya da geri durma günü değil. Gün faşizme karşı dikilme ve mücadele edip sesini duyurma günüdür. Bundan kaynaklı herkesi mitingimize davet ediyorum" dedi.

Miting, 24 Eylül Pazar günü Uğur Mumcu Meydanı'nda saat 15.00'da düzenlenecek. HDP Eş Başkan Serpil Kemalbay ve HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ile Mithat Sancar'ın katılacağı mitingde sanatçı Pınar Aydınlar ve Koma Pel de sahne alacak.