Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik operasyonları ve parti binalarına saldırıları kınadı.

HDP İstanbul İl Örgütü'nde yapılan basın toplantısında konuşan HDK Eş Genel Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye'de halkların bir buçuk yıldır her gün bombalarla güne başlandığını söyledi.

Koçyiğit, saldırılardan sorumlu olanların hesap vermek ve istifa etmek yerine sadece "kınama" mesajları yayınlamakla yetindiklerini kaydetti.

Hükümetin saldırıların ardından yaptığı "intikam" açıklamasına işaret eden Koçyiğit, "İntikam naraları atanlar; bugün muhalefete, bu kanların akmasını engellemeye çalışan barışın sesini yükseltmeye çalışan, demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğün sesini yükseltmeye çalışan HDP'ye linç girişim yapıyor, HDP'yi hedef gösteriyor" dedi.

'620 HDP'Lİ İL VE İLÇE YÖNETİCİSİ GÖZALTINA ALINMIŞ BULUNMAKTA'

AKP ve Saray hükümetinin, HDP’yi hedef gösterdiğini kaydeden Koçyiğit, son günlerde HDP'ye yönelik gerçekleşen saldırılara tepki gösterdi.

Saldırılara karşı önlem alınmadığı gibi yetkililerin de buna ilişkin açıklama yapmadığını ifade eden Koçyiğit, 5 il ve 14 ilçede HDP binalarına saldırı düzenlendiğini, İstanbul’da 40, toplamda ise 620 HDP il ve ilçe yöneticisinin gözaltına alındığını hatırlattı.

Bombaların patlamasından, ölümlerden hükümetin sorumlu olduğunu ve istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Koçyiğit, bunun yerine HDP’nin hedef alındığını söyledi.

Koçyiğit, "HDP'lileri gözaltına almak, bütün eşbaşkanlarını, belediye başkanlarını tutuklamak ülkede bombaların patlamasının önüne geçmek için bir yöntem değildir" dedi.

Koçyiğit, 2013-2015 yıllarında çözüm süreci sebebiyle yaşanan ortamı hatırlattı. Çözüm sürecinin başka bir ülkenin mümkün olduğunun kanıtı olduğunu kaydetti. 

Hükümetin halklara "ya başkanlık ya kaos" dayatması yaptığını ifade eden Koçyiğit, "Hiçbir şekilde sizin başkanlık sisteminize razı değiliz. Başkanlık sisteminize mahkum değiliz. Başkanlık sistemine karşı direndik, direndik, direniyoruz. Bundan sonra da direneceğiz" şeklinde konuştu.

Hükümetin barış, kardeşlik ya da özgürlük üzerine bir projesi olmadığını söyleyen Koçyiğit, "Biz yaşatmanın, barışın, demokrasinin, insanlığın, evrensel hukukun siyasetini yapıyoruz, yapacağız" dedi.

HDP'nin yalnız olmadığını vurgulayan Koçyiğit, şöyle devam etti: "Bütün yoksulların, mazlumların sesi olan HDP'yi, bu tarz küçük ayak oyunlarıyla susturamayacaksınız, sindiremeyeceksiniz. Çünkü biz çok bedeller ödeyerek bu partiyi kurduk. Birilerinin küçük ayak oyunlarıyla, partimizi kaptırmayacağız, partimizi yem etmeyeceğiz."