HDP Merkez Yürütme Kurulu, dün Rojava'da Newroz kutlamalarını hedef alan ve 17 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Yaşanan saldırıyı lanetleyen HDP, "Newroz kutlamalarına saldırıları, insanlık düşmanı yerlerini bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Hasekê'deki saldırılarda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyen HDP, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ölümün markası haline gelmiş ve halkları ölümle terbiye etmeye çalışan ölüm mangalarının, yaşamın yeniden canlanması ve yeniden doğuşun bayramı olan Newroz kutlamalarına saldırıları, insanlık düşmanı yerlerini bir kez daha ortaya koymuştur.

Şunu bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, tarih boyunca halkların zalimlerle mücadeleleri en zor koşullarda dahi sürmüş, buna karşı duranlar ya acı bir sonla yüzleşmiş ya da tarihin çöplüğündeki yerlerini almışlardır. Rojava bugün bu mücadelelerin birleşerek zafere yürüdüğü bir coğrafyadır. Uluslararası kaynakları, savaş baronları, ırkçı ve faşist ideolojileriyle, halkların özgürlük ve demokrasi iradesine karşı duramayanların, son çare olarak başvurdukları halkları sindirme, mezhepsel ve etnik gerilimler doğurma çabaları beyhudedir.

Ortadoğu halklarının Newroz Bayramı'nı kutluyor ve Yeni Yaşam Çağrımızla ve mücadelemizle heyecanlanan halkları selamlıyoruz. Hiç şüphemiz yok ki, Yeni Yaşam'ın gücü ölüm mangalarını yenecek"