Beşiktaş saldırısının ardından Urfa ve İstanbul'da gözaltına alınan ve aralarında belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu 42 kişi daha tutuklandı.

İstanbul Beşiktaş'taki saldırının ardından HDP ve DBP'lilere yönelik başlatılan gözaltı operasyonları kapsamında Urfa'da gözaltına alınan yaklaşık 250 kişiden son 65 kişilik grup da adliyeye çıkarıldı.

24 Aralık'ta adliyeye sevk edilen 24 kişiden 3 kişi, 3 Ocak'ta adliyeye çıkarılan 39 kişiden 13'ü, 4 Ocak'ta sevk edilen 42 kişiden 18'i "Örgüt propagandası yapma" ve "Örgüt üyesi olma" iddiaları ile tutuklanmıştı.

Dün ise gözaltında tutulan son 65 kişilik grup da, 24 gün sonra emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadelerinden sonra 30 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Viranşehir Belediye Eşbaşkanı Emrullah Cin, Bozova Belediye eşbaşkanları Zeynel Taş, Fatma Doğan, Celal Babacan, Mahmut Yaşar, İbrahim Halil Dodanlı, Muzaffer Akcan, Halil Akbaş, Sedat Çelik, Servet Kaplan, Salih Korkmaz, Mazlum Gençdal, Mustafa Çiçek, Kemal Aktaş, Serhat Kaplan, Delil Yağuş, İbtahim Öztürk, Halime Ata, Salih Karadağ, Remziye Karadağ, Mahmut Arıkan, İsmail Kahraman, Deniz Kip, Mahmut Kip, Şeyhmus Çakırtaş, Hizni Kılıç, Mehmet Ali Aslan, Halil Yaman, Caner Can, Cihan Deliktaş, Şeyhmus Dik, Derviş Konur, Gülten Ceylan, Mehmet Ali Kıpçak ve Bazo Yılmaz adlı yurttaşlar, "Örgüt üyesi olma" iddiasıyla tutuklandı.

Tutuklanan 35 kişi, Urfa T Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Operasyonla gözaltına alınan onlarca kişi ise, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Beşiktaş'taki saldırının ardından HDP üye ve yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 kişi, 24 gün sonra adliyeye çıkarıldı. İfadelerinin ardından savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 13 kişiden Cenap Ballı, Gökhan Karza, Muhacir İlhan, Kemal Kablan, Ramazan İpek ve Fadime Karabulut Akdağ serbest bırakılırken, Cuma Ali Akdağ, Serhat Elma, Ferhat Yıldız, Gazi Aydemir, Kıyasettin Kurt, Hasan Teymur, Serkan Yılmaz ise, "Örgüt üyesi olma" iddiasıyla tutuklandı.