Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Suriye televizyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye hükümetinin Suriye krizinin başından bu yana ülkedeki cihatçı gruplara ambulanslarla silah gönderdiğini söyledi.

Türkiye’nin yanlış hesapları ve keyfi kararlarıyla Suriye’de masum insanların ölümünün başlıca sorumlusu olduğunu belirten Bilgen, “Türkiye’deki kamplarda bulunan teröristler Suriye’de savaştıktan sonra Türkiye’ye geri dönüyor” dedi. 

HDP sözcüsü, AKP’nin bölgesel olarak dengesiz ve tümüyle yanlış politikalara sahip olduğunu belirterek “Türkiye hükümeti Suriye’nin iç işlerine müdahale ediyor, terör örgütlerini destekliyor ve yabancı militanların Suriye’ye geçişine izin veriyor” dedi.

Bilgen, Türkiye’nin IŞİD, Nusra Cephesi ve Ahrar’uş Şam gibi grupları desteklemeye son vermesi ve Suriye’de diyaloğu desteklemesi gerektiğini ifade etti.

AKP politikalarının Türkiye’de sivil halkın güvenliğini olumsuz yönde etkilediğini de kaydeden Bilgen, AKP’nin HDP’yi de meclisten çıkarmaya çalışmasına ve bölgedeki çatışmalara da değindi.

Kaynak: Sputnik