Seçim sonuçlarını yetkili kurumlarında değerlendirmeye devam eden HDP, örgütlenme komisyonu ve il başkanları toplantısında da hem mevcut durumu değerlendirecek hem de HDP'nin mevcut sonuçlar üzerinden toplumla daha fazla nasıl ilişkileneceğini ve büyüyeceğini planlayacak.

HDP seçim sonuçlarını değerlendirmek için yetkili kurulları ile yaptığı toplantıları sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta, Seçim Koordinasyon Kurulu, PM, MYK ve seçilen milletvekilleri ve seçilmeyen adaylarıyla biraraya gelip durum değerlendirmesi yapan HDP, değerlendirme toplantılarını önümüzdeki hafta da sürdürecek.

HDP, Pazartesi günü Örgütlenme Komisyonu'nu toplayacak. Seçim sonuçlarının çok yönlü değerlendirileceği toplantıda, ayrıca mevcut örgütsel durum ile çıkan sonuçların orantıları karşılaştırılacak.

Ayrıca seçim süreci boyunca yaşanan örgütsel sorunlar ve aksaklıkların masaya yatırılacağı toplantıda, bölgelerden gelen örgütlenme komisyonu üyeleri bölgelerine ilişkin hazırladıkları raporları da toplantıya sunacak.

ÖRGÜTLENME SEFERBERLİĞİ HEDEFLENİYOR      

Toplantının en önemli tarafı, HDP'nin seçim sonuçları üzerinden bir rehavete kapılmadan, çıkan sonuçları bir örgütlenme seferberliğine dönüşme isteğinden kaynaklanıyor. Daha önceki toplantılarda da yapılan değerlendirmelerde sonuçların bir rehavete, zafer sarhoşluğuna yol açmadan, ayrıca toplumun HDP'ye yüklediği sorumluluğa denk bir hazırlık içine girilmesi yönünde görüşler beyan edilmişti. Bu görüşler örgütlenme komisyonu toplantısında bir kez daha gözden geçirilecek ve önümüzdeki dönem hazırlıkları çerçevesinde planlamaya gidilecek.

Ayrıca toplantıda, ağırlıklı olarak seçim sonuçları, örgütsel sorunlar, gelişme perspektifi gibi konular ele alınmakla birlikte çözüm süreci, koalisyon görüşmeleri gibi konular da tartışılacak.

Aynı gündemler, ortaya çıkan sonuçlarla birlikte daha kapsamlı bir şekilde 16 Haziran günü bu kez HDP İl Başkanları toplantısında ele alınıp değerlendirilecek. Bu toplantıda da, esas olarak HDP örgüt yapısının seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdiği ve HDP'den ne istediği yönünde görüşler alınacak.

HDP Genel Merkezi bütün toplantı süreçleri sona erdikten sonra, önümüzdeki dönemde kapsamlı bir planlama çıkararak, elde edilen sonuçları kalıcı bir örgütsel mekanizmaya dönüşmek için çalışmalara başlayacak. (DİHA)