HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, seçim hükümeti tartışmasıyla ilgili olarak, "Seçim hükümetinden kaçınmayacağız. Biz istemezük tarzı bir siyasetten yana değiliz." dedi. CHP'den ise bugün “HDP seçim hükümetine üye vermeyi teklif etmezse, biz de üye vermeyeceğiz.” açıklaması gelmişti.

Bugün toplanan MYK sonrası gündeme dair açıklamalarda bulunan HDP'li Bilgen, "Barışa dair bir program, konsept önümüze geldiğinde kapımızın herkese açık olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. seçim hükümetinden kaçınmayacağız. Seçmen iradesinin sandığa özgürce yansıyabileceği bir atmosferde seçime gidilmesi konusunda elbette sorumluluk üstleneceğiz. Farklı siyasi partilerin öncelikleri ve Türkiye'de barışa dair yaklaşımındaki farkları çok net görüyoruz. Biz istemezük tarzı bir siyasetten yana değiliz" diye konuştu.

Türkiye'nin fiilen darbe süreci yaşadığını ileri süren Bilgen, "Somut bir sorun var önümüzde. Türkiye fiilen darbe süreci yaşıyor. Şehirlerde olağanüstü hal ilan ediliyor. Bu ortamdan çıkmak ve bir an önce herkesin can güvenliğini sağlanması için ne gerekiyorsa onu yapmak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bilgen, "Cenaze törenlerinde ailelerin feryadını duymazlıktan gelmek hiçbir siyasetçinin, hiçbir siyasi partinin hakkı değildir. Böyle bir şeyi biz kabul etmiyoruz. Türkiye'nin güven içerisinde seçime gitmesi gerektiği ile ilgili bir irade 23 Ağustos'ta netleşirse, önümüzdeki günlerde başka bir alternatif ortaya çıkmazsa biz güven ortamı içerisinde seçime gidilmesi konusunda üzerimize düşüneni yapacağız" diye konuştu.

CHP'DEN SEÇİM HÜKÜMETİ AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ise daha önce Reuters'a yaptığı açıklamada, HDP'nin seçim hükümetine bakan vermemesi halinde, kendilerinin de aynı yolu izleyeceklerini söyledi. Altay, “HDP seçim hükümetine üye vermeyi teklif etmezse, biz de üye vermeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan MHP, HDP'nin yer aldığı seçim hükümetine üye vermeyeceğini açıklamıştı.