HDP İstanbul İl Örgütü tarafından Kazlıçeşme'de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP İstanbul milletvekili adaylarının katılımıyla gerçekleştireceği Büyük İnsanlık Mitingi için yüz binlerce yurttaş İstanbul'un birçok noktasından Kazılçeşme'ye akmaya başladı.

Alana girişlerini, Yenikapı Sahil ve eski tren istasyonunun bulunduğu taraftan çektikleri zılgıt ve attıkları sloganlarla arama noktalarından geçerek yapan yurttaşlar "Biz'ler Meclise bizler HDP" sloganıyla HDP'nin yeni yaşam çağrısını selamlarken, Kazlıçeşme alanı HDP'nin kırmızı, mor, yeşil, sarı bayrakları ile donatıldı.

Kadın, çocuk, genç, yaşlı yüz binlerin alana girişin devam ettiği mitingde, yurttaşlar yöresel kıyafetleri ve boyunlarına attıkları üzerinde Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafının bulunduğu atkılar, sarı-kırmızı-yeşil flamalarla alana renk katıyor.

Alana kurulan platformun her iki tarafına yurttaşların mitingi izlemesi için dev ekranlar yerleştirilirken alana, dev "Büyük İnsanlık" pankartı asıldı. Gezi'de yaşamını yitirenlerin de unutulmadığı mitingde üzerinde Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu ve "Gezi Şehitlerini saygıyla anıyoruz" pankartı da asıldı.

‘‘NE DİKTATÖR NE PAŞA, VER OYUNU DEMİRTAŞ’A’’

Alanda, yurttaşların sağlık sorunu yaşaması durumunda müdahale etmek için 2 ambulansla birlikte gönüllü hekimler görev alıyor. Kimi yurttaşlar bir elinde HDP diğer elinde Türkiye bayrağı taşırken, yurttaşların taşıdığı esprili ve göndermeli dövizler de dikkat çekiyor. "Ne diktatör ne paşa ver oyunu Demirtaş'a", "Hep gül, gülüşünden korkuyorlar", " Kedilerden umudu kes, hepsini müşahit yaptık", "Biz güleriz onlar titrer", "Asıl Fetih 7 Haziran'da", " "Maho Ağa'nın faşoluğuna karşı sefil Bilo'nun yaverliğine son vermek için Kibar Feyzo'yla halklar Meclis'e yürüyor" yazılı dövizler alandaki dikkat çeken dövizlerden oldu.

Platformdan çalınan HDP seçim müzikleri eşliğinde halaylar çekilirken, alanda anneler de ellerinde, "Analar hediye değil, adalet bekliyor" dövizler taşıyor. Sık sık, "Biji berxwadana Kobane", Biji Serok Apo", " Bizler HDP, Bizler Meclis'e" sloganlarının yankılandığı mitingde, HDP'li görevli kadınlar da üzerinde "Jin, jiyan azadi" yazılı mor önlükleriyle dikkat çekiyor.

HDP İstanbul il eşbaşkanları Cesim Soylu ve Ayşe Erdem konuşmalarıyla devam edecek mitingde, Zelal Gökçe sahne alacak ve HDP İstanbul milletvekili adayları halkı selamlayacak. Selamlama sonrası HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve HDP Antep Milletvekili Adayı Celal Doğan söz alarak birer konuşma yapacak.

Konuşmanın ardından sanatçı Aynur Doğan sahne alacak ve sonrasında ise Demirtaş halka hitap edecek. Demirtaş'ın konuşmasının ardından sanatçı Hakan Vreskala'nın sahne almasıyla miting sona erecek.

Kaynak: Evrensel