Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 3’üncü Olağanüstü Kongresi tamamlandı.

Birçok delegesi de tutuklu bulunan HDP’nin kongresine 284 delege katıldı ve ilk tur oylamada 272 delege oy kullandı.

Tek listeyle gidilen seçimde 3’üncü tur oylamada 252 delegenin oylarıyla Selahattin Demirtaş ve parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ yerine Serpil Kemalbay eş genel başkanlığına seçildi.

Sonuçları açıklayan Divan Başkanı Ali Ürküt, seçilen yeni yönetime başarılar dileyerek, “Bu kongre zorunluluk olarak önümüze geldi ama biz bunu fırsata çevirdik” diye konuştu.

‘BU BAYRAĞI HİÇ DÜŞÜRMEYECEĞİZ’

Kongrenin kapanış konuşmasını yapan yeni HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Bu zorunlu kongrede bu onurlu görevi bana verdiğiniz için herkese teşekkür ediyorum. Selahattin Demirtaş ve kendi adıma teşekkür ediyorum. Bu bir onurdur, biz bu bayrağı yerlerden almadık hiç düşürmeyeceğiz. Bu bir görev devridir” dedi.

‘UMUDA YOLCULUĞU DURDURMAK İSTİYORLAR’

Yapılan zorunlu kongrenin HDP’lileri birbirlerine daha çok yaklaştıracağını ve HDP’den başka bir umut olmadığını dile getiren Kemalbay, “Bu kadar çok eş genel başkanları ve vekillerimizin tutuklanması, bu kadar çok saldırının tek nedeni bu umuda yolculuğu durdurmaktır. Onlar içeride, biz dışarıda, barış için, demokrasi için, halkların kardeşliği ve adalet için yükselttiğimiz bu mücadeleyi daha da ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

‘BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’

Kadın özgürlüğü, barış ve demokrasi için sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydeden Kemalbay, “7 Haziran’da halklar bu mücadeleye, HDP’ye büyük bir destek verdi. Bizler bu umuda yolculuğu muhakkak tamamına vardıracağız ve eş genel başkanımızın daha önce söylediği gibi bu gemiyi mutlaka limana vardıracağız” diye konuştu.

Kemalbay, eksikliklere de dikkat çekerek, “Bu kongreyi fırsata çevirerek, gücümüzü daha perçinleyerek mahalle mahalle, ev ev, sokak sokak örgütlenerek, örgütlülüğümüzü daha çok yükselterek tamamlayacağız” dedi.

 “Birlikte kazanacağız” diyen Kemalbay, “Gelin HDP’de demokrasi mücadelesini birlikte kazanalım” çağrısı yaptı.

PM ASİL LİSTESİ

Abdurrahman Doğar, Adalet Aydın Sözkesen, Alaattin Semir Zuğurli, Ali Kenanoğlu, Ali Ürküt, Alp Altınörs, Arife Çınar, Asiye Kolçak, Aycan İrmez, Aydın Erdoğan, Ayhan Bilgen, Aylin Hacaloğlu, Aysel Çalağan, Aysel Tuğluk, Ayşe Acar Başaran, Ayşe Berktay Hacımirzaoğlu, Ayşe Erdem, Azad Barış, Bahar Taş, Bedia Akkaya, Bedriye Yorgun, Berfin Özgü Köse, Berkat Kar, Besime Konca, Betül Ünsal, Beycan Taşkıran, Bülent Aşa, Cahit Kırkazak, Can Memiş, Celalettin Can, Cemil Elden, Cevdet Konak, Cihan Erdal, Coşkun Üsterci, Çilem Küçükkeleş, Dirayet Taşdemir, Elif Bulut, Emine Beyza Üstün, Emirali Türkmen, Erkan Cengiz, Erkan Karabay, Fatma Gök, Fatma Kurtulan, Feray Mertoğlu, Gençay Gürsoy, Gülsen Ülker, Gülsüm Ağaoğlu, Gülşen Uzuner, Günay Kubilay, Hakkı Saruhan Oluç, Hişyar Özsoy, Hüsamettin Özdem, Hüseyin Gözen, Hüseyin Yılmaz, İbrahim Akın, İlkay Yenigün, İzzet Karadağ, Kıvanç Eliaçık, Leman Kiraz, Mahmut Akbaş, Mehmet Hüsamettin Yürek, Mehmet Nuri Güneş, Mehmet Salih Yıldız, Meral Danış Beştaş, Metin Kılıç, Mukaddes Erdoğdu Çelik, Murad Mıhcı, Musa Piroğlu, Mustafa Avcı, Müge Yamanyılmaz, Müşerref Geçer, Nadir Yıldırım, Nimetullah Erdoğmuş, Nuran İmir, Orhan Çelebi, Osman Baydemir, Ömer Önen, Özgür Zeydanoğlu, Perihan Ağaoğlu, Pınar Akdemir, Pınar Aydınlar, Rıdvan Turan, Selahattin Aslan, Sema Uçar, Semra Demir, Semra Uzunok, Sevgi Örüç, Sevtap Akdağ Karahalı, Sezai Temelli, Sultan Özcan, Ümmü Atiye Eren, Yağmur Yurtsever, Yılmaz Yücel, Yurdusev Özsökmenler, Zahide Besi, Zarife Atik, Zeki Çelik, Zeynep Boğa, Zeynep Nilgün Salmaner, Ziya Çalışkan.

MERKEZ DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ

Hamit Geylani, Hatice Erbay, Mahmut Demirel, Şilan Aydın Üzgeç, Nuriye Taka, Yeliz Yıldırım, Mahmut Çavlı, Sinem Coşkun, Zahit Mutlu.

UZLAŞMA KURULU ASİL ÜYELERİ

Ali Haydar Konca, Özgür Sevgi Göral Birinci, Yavuz Önen, Kifayet Ceylan, Taşkın Aktaş.

(Kaynak: Dihaber)