Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa 1. Sıra adayı Osman Baydemir, 9. Sıra adayı Hadle Uğur ve 10. Sıra adayı Rasim Çakmak Halfeti İlçesi’nde seçmenleri ile buluştu.

İlçe merkezine ulaşan HDP’li heyette yer alan Osman Baydemir HDP Halfeti İlçe binasında Halfetililere seslendi.

"DİRENİŞİNİZ, 8 HAZİRAN'DA İNSANLIĞI ÖĞRETECEKTİR"

ANF'deki habere göre; Ülkenin 70 yıl boyunca tek dil ve tek kimlikle yönetildiğini ifade eden Baydemir, “Aslında tekçilik bu coğrafyanın özüne aykırıdır.  İnsanlık ancak çoğulculuk üzerinden ilerleyebilir. Ama maalesef bunlar 70 yıldır bu politikalarla halkı yönetmeye idare etmeye çalıştılar. Tuzaklar kurmaya çalıştılar. Ama sizin bu direnişiniz inşallah 8 Haziran sabahı mevcut yönetime insanlığı da, insan olmayı da öğretecektir” dedi.

"BÜYÜK BİR TUZAK KURDULAR"

30 yıl boyunca devam eden savaşın nasıl bir savaş olduğunun Ağrı’da ortaya çıktığını dile getiren Baydemir, şunları söyledi:

“Hükümet sandalye uğruna, birkaç tane daha fazla milletvekili çıkartmak uğruna bu ülkenin evlatlarını çatıştırmak, ölüme göndermek, ölüme terk etmekle yüz tüze bırakmıştır.  Temel hedefleri Türkiye’nin batı yakasına asker cenazesinin gitmesini sağlamak, Kürdistan’a da gerilla cenazesi göndermeği sağlamaktı. Ve dönüp sonra ‘bakın HDP şiddeti destekliyor ve HDP ye oy vermeyin’e getirmeye çalışıyor. Büyük bir tuzak kurdular. Ama halkın sağduyusu ve metaneti bu oyunu boşa çıkarttı.”

"HAKİM DE SAVCI DA SİZSİNİZ, MAHKEME 7 HAZİRAN'DA"

İktidarların eliyle yazılan hiçbir şeyin kader olmadığını belirten HDP Milletvekili Adayı Baydemir, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“O yoksullaştırma politikalarını dişlerimizle söküp atacağız. Demokrasilerde halkın da yöneticileri yargıladığı bir mahkeme var.  O mahkeme sandıktır. Mahkeme günü 7 Haziran’dır. Hakim de savcı da karar sahibi olan da sizsiniz. İnancım o ki o mahkemeye gittiğinizde sizler vicdanınızla aydınlık, barışçıl Türkiye’nin ve yeni yaşamın kapılarını açacaksınız. Ve bu barışın önünü açan, barışın mimarı olan Sayın Öcalan’ın da bir gün buraya geleceğine tüm yüreğimle inanıyorum.”    

Konuşmaların ardından HDP’li adaylar ve partililer HDP Halfeti ilçe binasının açılışını yaptı.